SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehircilik İçin Başlık Açacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:24:10
A- A+ PAYLAŞ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Ajanslarının merkezi idareye daha nitelikli ve uygulanabilir projeler sunduğunu belirtti. 

Bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, beraberinde AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte Vali Vasip Şahin’i ziyaret etti.

Ziyarette Vali Vasip Şahin, il brifingi sunarak, Bakan Yılmaz’a genel bilgiler aktardı. Bakan Yılmaz, Doğu Anadolu Projesi (DAP) ile ilgili bir eylem planı değişikliği yapılacağını belirterek, “14 ili kapsayan Doğu Anadolu Eylem Planı ile ilgili bir plan yapıyoruz. Bütün değişik unsurlara yer vereceğiz. Şehircilik için ayrı bir başlık açacağız” dedi.

Yılmaz, “Bütün belediyelerimizin alt yapıları ile ilgili koordineyi bakanlığımız yapıyor. İsmide bizzat sayın başbakanımız koydu. Sukap projesi diye. Besdes’in ve köydes’in çok daha geniş bir versiyonu. Nüfusu 25 binin altında olan belediyelere yüzde 50 hibe veriyoruz, yüzde 50 uzun vadeli kredi veriyoruz. Nüfusu 25 binin üzerinde olan belediyelere ise borçlanma limitlerine bakılmaksızın uzun vadeli kredi sağlıyoruz. Bundan dolayı Türkiye’de çok sayıda belediyemiz alt yapısını yeniliyor” dedi.

Ziyarette Vali Vasip Şahin, Bakan Yılmaz’a el yapımı halı hediye etti.

Bakan Yılmaz daha sonra Şeyh Bayram Mahallesi’nde SODES Projesi kapsamında yürütülen “minik kalple büyük mutluluklar” adlı proje kursunu ziyaret etti. Bakan Yılmaz, burada Emniyet Müdürlüğü’nün oluşturduğu Mehteran Takımı gösterisi ile karşılandı. Çocuklarla sohbet eden Bakan Yılmaz, çıkışta yine mehteran takımı marşı ile uğurlanınca, mehteran takımında görev alan gençlerin yanına gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Fırat Kalkınma Ajansı’nda ziyaret etti. Ziyarette Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter vekili Mesut Öztop, ajansın son 4 yılda yapmış olduğu çalışmalar hakkında kısaca bir brifing verdi.

Bakan Yılmaz, Türkiye’de 26 ayrı bölgede kalkınma ajanslarının kurulduğunu belirterek, bunlardan birisinin de Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerine hizmet veren Fırat Kalkınma Ajansı olduğunu ifade etti. Bakan Yılmaz, “Gerçekten çok yeni bir kurum olmasına karşın, çok nitelikli işler yaptı. Buradaki yönetimde bulunan Valilerimize, belediye başkanlarımıza, Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Çok nitelikli bir kadro oluşturduk. Her ilde yatırım destek büroları kurduk. Geçmişte hep bunun sıkıntısını çektik. Merkezi idare olarak proje uygulamak istiyorduk, ancak nitelikli projeler gelmiyordu. Bu ajanslar kendi bölgeleri ile ilgili nitelikli projeler üretiyorlar” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız