SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehirde Kuruturken!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:23:33
Şehirde Kuruturken!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da ağaçlandırma projelerinin en büyüğü olan Beydağı Ağaçlandırma Projesi’nin dünyada bir ilk olduğu belirtildi.

Fidan dikiminde yüzde 90 verim alındığı, eski vali Ulvi Saran'ın bu konuda büyük emeği olduğu belirtildi.

Malatya Orman İşletme Müdürü Ramazan Karaca, “Beydağı ağaçlandırma projesi çalışması, 4122 sayılı Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberlik Kanunu çerçevesinde Beydağı Ağaçlandırma Projesi çalışmalarına 2008 yılında başlandı. 2012 yılı sonunda çalışmalar tamamlandı. Ancak 2. etap projesi kapsamında fidan dikimi, bakım, sulama ve tamamlama çalışmalarına devam ediliyor” dedi.

Karaca, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Beydağı yüzyıllardır süren yangın, açma ve erozyon nedeniyle hem bitki örtüsünü hem de toprağını kaybetmiştir. Ayrıca yüzeye yakın ve kısmen yüzeyde yatay kaya tabakası bulunmaktadır. Bu durum Beydağ’ının ağaçlandırılmasında önemli teknik sorun olarak ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Beydağı’nın ağaçlandırılmasında farklı bir teknik uygulanmıştır. Beydağ'ında Yatay Tabakalanma Bulunmaktadır ve Yüzeyde 15- 20 santim derinlikte toprak görülmektedir. Yatay tabaka kırılarak fizyolojik ve mutlak derinlik arttırılmaktadır.

2009 yılında dikilen fidanların 2013 yılındaki durumları ve yapılan çalışmalar sonucunda Beydağı’nda yüzde 99 gibi büyük bir başarı oranı sağlanmıştır.

“Yine Beydağları mevkiinde bulunan İnderesinde, 87,6 kilometre ekskavatör ile toprak işlemesi yapılmış ve fidan dikim yapılmıştır.

Beydağı Ağaçlandırma Projesi kapsamında 110 bin adet fidanla hazırlanan sahanın hemen hemen tamamının fidan dikimleri bitirilmiş olup dikilen fidanlar türler itibari ile sedir, karaçam, servi, ardıç, mahlep, badem ve akasyadır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız