SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehiriçinde Beslemeye İzin Yok

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:58:55
Şehiriçinde Beslemeye İzin Yok
A- A+ PAYLAŞ

Şehir merkezinde büyük ve küçükbaş hayvan beslemenin çevre ve insan sağlığını tehdit eden sonuçlar yarattığı, bu nedenle şehir merkezinde hayvan besleyenler hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, İnsan ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen, görüntü ve çevre kirliliği yaratacak bu tür faaliyetlerin, ilgili kanunlar gereği meskun mahal ve mahalle aralarında yasaklandığına değinilerek şu görüşlere yer verildi: 

İnsan ve çevre sağlığına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından; 1 Ocak - 30 Temmuz 2015 tarihleri arasında Malatya Merkez Yeşilyurt – Battalgazi ilçeleri ile Arapgir, Darende, Hekimhan, Kuluncak, Doğanşehir ve Arguvan ilçelerinde denetimler yapılmış ve kurallara uymayanlar hakkında ihtar tutanakları düzenlenmiştir. 

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca denetimler iki ayrı ekiple yapılmakta olup, gündüz 4, gece 2 olmak üzere toplam 6 ekip çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Ekipler tarafından geçtiğimiz 7 aylık süre içerisinde ahır ve besi damı bulunan yaklaşık 1000 hane kontrol edildi.

Kontroller sırasında, kendilerine verilen süre içerisinde ahır ve besi damlarını meskun mahal dışına çıkarmayan hayvan sahipleri hakkında tutanak düzenlenerek Encümene sevkedilmiş ve Encümen tarafından verilen karar doğrultusunda haklarında yasal işlem başlatılmıştır. 

Öte yandan yapılan açıklamada, hayvansal atıkların çevre kirliliği ile birlikte insan sağlığını da olumsuz etkilediği belirtilerek, hayvan sahiplerinin bu konuda daha duyarlı olmaları ve kanunlarda belirtilen şartları yerine getirmeleri istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız