SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Amir Toprağa Verildi

A- A+ PAYLAŞ

  • Kazada şehit olan Mardin'in Malatyalı TEM Müdürü Güneş'in cenazesi, baba evinde helallik alındıktan sonra Orduzu'da toprağa verildi.

Mardin Nusaybin'de içerisinde polis müdürlerinin bulunduğu zırhlı araçla, askeri zırhlı aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada şehit olan Mardin Terörle Mücadele Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Gaffari Güneş (44), memleketi Malatya’da defnedildi. Şehidin eşi Esin Güneş, “Ne olur hakkını helal et” diyerek, ağıt yaktı.

Şehit Güneş’in Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınmak üzere son kez Malatya Yazıhan İlçesi Bahçelievler Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Şehidin rahatsız olan babası Ali Güneş ayakta durmakta zorluk çekerken, cenaze aracının yanına konulan sandalyeye oturarak, dua etti.

Pano01Helallik alınırken, çocuklarına sarılan şehidin eşi Esin Güneş, “Gitti abla benim canım gitti. Hakkımız helal olsun. Sen, bize hakkını helal et gülüm. Ne olur hakkını helal et” diyerek, ağıt yaktı.

Şehidin oğulları Onur Ata ve Ataberk’te gözyaşlarını tutamadı. Acılı evlatlar, zaman zaman annelerine sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Gaffari Güneş’in naaşı, daha sonra Battalgazi İlçesi Orduzu Mahallesi Taşpınar Camiine getirildi. Şehidin eşi Esin Güneş, yakınlarına sarılarak, “Oy canım gitti, gülüm gitti bir daha gelmeyecek. Git o Mardin’e yaz. Çarşaf çarşaf şikayetleri yaz. Gülüme yaptıklarını yaz. Yaz, gülüme yaptıklarını yaz. Çarşaf çarşaf şikayet etsinler. Ben insanım hayvan değilim ağlıyorum” dedi.

Şehidin babası Ali Güneş’te oğlunun tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü.

Şehidin cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Taşpınar Mezarlığı’nda bir yıl önce vefat eden annesinin yanına defnedildi.

AĞBABA'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, şehit düşen  Malatyalı emniyet amiri Gaffari Güneş için taziye mesajı yayınladı.

Ağbaba mesajında; “ Mardin Nusaybin’de meydana gelen trafik kazasında hemşerim emniyet amiri Gaffari Güneş’in şehit düştüğünü üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Türkiye çok hassas bir dönemden geçiyor. Acı üstüne acı yaşıyoruz.Ülkenin başkentinde arka arkaya yaşanan katliamlar, ülkenin doğusunda her gün gelen şehit haberleri hepimizi derinden yaralıyor.Bu acıların bir an önce son bulmasını istiyoruz. Şehit düşen Gaffari Güneş’e Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a6

a5

a7

a8

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Yasin (8 yıl önce)
    Allah Rahmet Etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (8 yıl önce)
    Allah rahmet etsin yeri yurdu cennet olsun bir Gaffari güneş gider binler yetiştirir bu asil millet.
    0
    0
    Yanıtla