SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Askeri Annesi Taşıdı

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari- Çukurca'da şehit olan aslen Pütürgeli komando er Sedat Karaçor'un cenazesi, ailesinin bulunduğu İstanbul'da törenle toprağa verildi. Yakınları, şehit askerin rüyasında Azrail'i gördüğünü yazdığı ve ablasına gönderdiği mektubunu okuyup, ağıt yaktılar.

Terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çağlayan bölgesinde döşediği mayına basarak şehit olan komando er Sedat Karaçor'un cenazesi bugün İstanbul'a getirildi. Ailesi Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferiyle saat 13.30'da Van'dan getirilen şehit erin cenazesini Kargo Terminali'nde karşıladı. Karaçor'un dönüşünü beklerken cenazesiyle karşılaşan yakınları havalimanında sinir krizleri geçirdi.

Şehitlerini almak için Kargo Terminali'ne gelen yaklaşık 200 kişi, terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar attı. Yakınlarının şehit edilmesine sloganlarla tepki gösteren vatandaşlar, cenazeyi alkışlar eşliğinde teslim aldı.

Askeri törenle cenaze arabasına kadar götürülen tabutu, Karaçor'un annesi Zeliha Karaçor da taşıdı. Yeğeninin şehit edilmesiyle yıkılan dayı Bayram Karakurt ise yeğeninin bugün izine geleceğini ve ona yol parası gönderdiğini gözyaşları içinde anlattı.

Konvoyla alınan şehit er Sedat Karaçor'un cenazesi, Ataköy 5. Kısım Camii'ne götürüldü.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde attıkları sloganlarla teröre lanet okuyan vatandaşlar, askeri töreni mitinge dönüştürdü. Acılı anne Zeliha Karaçor, "Ben olsaydım o tabutun içinde. Ölmedi benim oğlum" diyerek feryat etti.

Terör örgütü PKK üyelerinin Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çağlayan bölgesinde döşediği mayına basarak şehit olan komando er Sedat Karaçor için Ataköy 5. Kısım Camii'nde bir askeri cenaze töreni düzenlendi.

Törende İstanbul Valisi Muammer Güler, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı, acılı anne Zeliha ve baba Hüseyin, ağabeyi Bayram, kardeşi Murat, aile yakınları hazır bulundu. Karaçor'un Türk bayrağına sarılı tabutu namazın kılınacağı camiye getirilerek musalla taşına kondu.

Ellerindeki bayrakla törene katılan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. Teröre lanet mitingine dönüşen törene katılan talihsiz erin yakınları, arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazını kıldıran cami imamı Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüyle ilgili bir kısa bir konuşma yaptı.

Acılı anne Zeliha ve baba Hüseyin cenaze namazında saf tutarak oğulları için feryat etti. "Ben olsaydım o tabutun içinde. Ölmedi benim oğlum" diyerek gözyaşı döken acılı anne Zeliha Karaçor'u yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Cenaze namazının ardından Karacan'ın tabutu top arabasına konuldu. Top arabası takip eden kortej teröre lanet etmeye devam etti.

Ardından cenaze aracına konulan Sedat Karacan'ın cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız