SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Astsubay Malatyalı

A- A+ PAYLAŞ

Şırnak'ta bölücü terör örgütü militanlarınca şehit edilen 13 askerden Astsubay İbrahim Ahmet Sarıoğlu'nun Malatyalı olduğu bildirildi.

Şehit astsubay ile ilgili olarak edinilen bilgiler şöyle:

"Şehit Piyade astsubay çavuş İbrahim Ahmet Sarıoğlu 28 Aralık 1985 tarihinde Malatya'da dünyaya geldi.

Öğrenimini Malatya'da yapan Sarıoğlu, Turgut Özal Lisesi'nden mezun olduktan sonra 26 Ağustos 2004 tarihinde Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na girdi. Takiben Piyade Okul Komutanlığı'nda 91'inci dönem piyade astsubay temel eğitimini başarıyla bitirerek 18 Haziran 2007 tarihinde Bolu 2 nci Komando Tugay Komutanlığı 4 üncü Komando Tabur Komutanlığı'na katıldı.

Başarıları sıralı amirlerince dört kez takdir edilen şehit Piyade Astsubay Çavuş İbrahim Ahmet Sarıoğlu, Küpeli Dağı Makas Kayalıkları bölgesinde bölücü terör örgütüne karşı icra edilen operasyonda 07 Ekim 2007 günü saat 14.55'de çıkan silahlı çatışmada kutsal Türk vatanı ve al bayrağı uğruna şehit oldu.

Üç kardeşin ikincisi olan şehit Piyade Astsubay Çavuş İbrahim Ahmet Sarıoğlu bekardı."

Hain saldırıda Astsubay İbrahim Ahmet Sarıoğlu'nun yanı sıra erler Bayram Güzel, Turgay Salgur, Mehmet Uyar, Seyfi Altuntaş, Mehmet Yıldırım, Mehmet Uçarı, Kasım Aksoy, A. Şükrü Karataş, Emrah Eryılmaz, Sıddık Küçükgöz, Fetullah Selçuk ve Mehmet Coşkun da şehit olmuşlardı.

MAHALLEYE BAYRAK ASILDI..
Bu arada Şırnak'ta şehit düşen 13 askerden biri olan Astsubay İbrahim Ahmet Sarıoğlu'nun oturduğu Akpınar'daki sokağa Türk bayrakları asıldı. Baba Mehmet Sarıoğlu, "Oğlum asker olmayı seviyordu, çok istekliydi" dedi.

Şehit Astsubay İbrahim Ahmet Sarıoğlu'nun acı haberinin duyulması üzerine Malatya'daki ailesi yasa boğuldu. Kara haberle sarsılan baba Mehmet Sarıoğlu, oğlunun Bolu Komando Tugayı'nda görevli olduğunu ancak Şırnak'a görevli gönderildiğini belirterek, "Kendisi asker olmayı seviyordu, çok istekliydi. Asker olmak onun çok arzu ettiği bir şeydi" dedi.

Oğluyla en son 6 gün önce cep telefonuyla görüştüğünü söyleyen baba Sarıoğlu, "40 gündür dağdaydı. En son ayın 2'sinde cep telefonu görüşmemiz oldu. 4 gündür haber alamıyorduk" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız