SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Ateşi Trabzon'a Düştü

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:13:02
Şehit Ateşi Trabzon'a Düştü
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Sultanahmet’teki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Kenan Kumaş’ın Trabzon’daki baba evine ateş düştü. 

İstanbul Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan 29 yaşındaki polis memuru Kenan Kumaş’ın memleketi Trabzon’da baba ocağına ateş düştü. Tonya ilçesi İskenderli Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Kenan Kumaş’ın memleketi Trabzon Bahçecik Mahallesinde bulunan baba ocağındaki evine Türk bayrakları asıldı. Polis yakınları ve komşuları şehit evine gelerek taziyede bulunurken, şehidin babası Ahmet Kumaş ve yakınlarının cenazeyi almak için İstanbul’a gittiği öğrenildi.

Memleketi Trabzon’u çok sevdiği için çocuğunun doğum yerinin Trabzon olmasını isteyen genç polis memuru, eşini doğumun gerçekleşmesi için doğumdan önce memleketine gönderdiği öğrenildi.

Şehit polisin akrabalarından Şenol İnci, terörün memleketi olmadığını belirterek, “Kendisiyle en son bebeğin doğumunda burada görüştük. Çocuğunun nüfusunda Trabzon yazsın diye özellikle doğum yeri olarak burayı seçti. Üniversite mezunu ve Fizik öğretmeniydi. Ama ataması olmadığı için polisliği tercih etti. 5 yıldır İstanbul’da polis olarak görev yapıyor. Acımız çok büyük. Milletimizin başı sağ olsun. Şu İstiklal Marşı ve Türk bayrağından rahatsız olanlara da yazıklar olsun. Yazıklar olsun onlara ki rahat bir nefes alıyorlar. Lanet olsun onlara. Terörün memleketi olmaz, terör sadece lanetlenir” dedi.

TERÖRİSTİN CESEDİ ADLİ TIP'TA

Sultanahmet'te İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü binasına yönelik düzenlediği bombalı saldırıda hayatını kaybeden kadın teröristin cenazesi olay yerinden kaldırıldı.

Sultanahmet'te gerçekleşen canlı bomba eyleminde parçalanarak hayatını kaybeden kadın teröristin cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayın gerçekleştiği binanın etrafını emniyet şeridi ile çeviren polis ekipleri, incelemelerini saat 21.30 sıralarında tamamladı. Delil ve incelemelerin tamamlanması sonrasında olay yerine cenaze aracı geldi. Eylemi gerçekleştiren kadın teröristin cenazesi ceset torbasıyla cenaze aracına taşınmasının ardından cenaze Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINDA

Sultanahmet'teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü'ne yapılan canlı bomba saldırısı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. 

Sultanahmet’te akşam saatlerinde Turizm Polisi Şube Müdürlüğü'ne yapılan canlı bomba saldırısının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, siyah çarşaflı bir kadın polis merkezinin önünde birkaç defa dolaşıyor. Bombalı eylem öncesi çevresini defalarca kolaçan ettiği görülen kadın, kısa süre sonra nöbetçi kulübesine yaklaşıyor. Kadın şubeye girdikten sonra eyleminin gerçekleştirmesinin ardından bir polis dışarıya çıkıp havaya ateş ediyor. Silah sesleri üzerine çevredeki vatandaşlar da kaçışmaya başlıyor.

"RUSÇA KONUŞUYORDU.."

Bu arada Sultanahmet’teki bombalı saldırıyı düzenleyen kadın bombacıyı olay yerine getirdiği iddia eden ticari taksi sürücüsü, ifade işlemleri için emniyete götürüldü. Taksi sürücüsü, “Benim taksi ile geldi. Bir kişiydi. Rusça konuşuyordu” dedi. 

Edinilen bilgiye göre, Bombacı kadının ticari taksiyle getirdiği iddia edilen bir ticari taksi sürücüsü polisin kendisine gösterdiği fotoğrafı teşhis etti. Bunun üzerine taksi sürücüsü ifade işlemleri için emniyete götürüldü. Polis aracına binerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan taksi sürücüsü, “Benim taksi ile geldi. Bir kişiydi. Rusça konuşuyordu. Rus olduğunu söyledi” dedi.

Daha sonra polis aracına bindirilen sürücü, ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü. Taksi sürücüsü polise verdiği ifadesinde şüphelinin kendisine ‘ben hamileyim’ diyerek buraya (olay yerine) kadar geldik” dediği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız