SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Baba Evine Veda Etti

0
Güncellendi - 2016-08-03 00:01:14
Şehit Baba Evine Veda Etti
A- A+ PAYLAŞ

  • Aslen Uşaklı ve ailesi Malatya'ya yerleşmiş olan şehit polis memurunun cenazesi, helallik için Malatya'daki baba evine getirildi. Şehit, Uşak'ın Banaz ilçesinde toprağa verilecek.

Bingöl'de, çevik kuvvet ekiplerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Abdullah Bıyık’ın (28) naaşı, helallik alınmak üzere son kez Malatya’daki baba evine getirildi.

Şehit Bıyık’ın naaşı, Bingöl’de düzenlenen törenin ardından karayoluyla Malatya’ya getirildi. Çöşnük Mahallesi Kadim Sokak’a bulunan baba evine son kez getirilen şehit Abdullah Bıyık için dua edilerek, helallik istendi.

şehit1Cenaze aracının gelişi esnasında şehit Bıyık’ın eşi Ümmühan, annesi Şengül ve kız kardeşi İpek Bıyık gözyaşlarına boğuldu. Şehidin hemşire olan kız kardeşi İpek Bıyık, “Ben şehit kardeşiyim. Açın da göreyim ağabeyimi. Anne, ağabeyim gitti, canım gitti. Canımı aldılar. Gitti, kardeşim gitti. Benim evime şehit ateşi düştü” diyerek, ağıt yaktı.

Uşaklı olan, ancak Malatya'ya yerleşen Astsubay emeklisi olan baba Mehmet Ali Bıyık, başsağlığı dileklerini kabul ederken, gözyaşlarına boğuldu.

Şehit Abdullah Bıyık’ın Hakkari’deki geçici görevinin ardından 4 gün önce Bingöl’e döndüğü, Ümmühan Bıyık ile evli olduğu ve Mustafa Ali adında 16 aylık bir çocuğunun olduğu öğrenildi.

Şehit polisin cenazesi daha sonra 7. Ana Jet Üssü'ne götürüldü ve buradaki uğurlama töreninin ardından askeri uçakla Uşak'a gönderildi.

Ev önü ve hava üssündeki törenlere Vali Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Şehit Bıyık’ın cenazesi 3 Ağustos Çarşamba günü Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından defnedilecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

a1

şehit1

şehit3

şehit2

şehit4

a2

a3b

a3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız