SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Babasını Duygulandıran Şiir

0
Güncellendi - 2018-07-16 05:41:43
Şehit Babasını Duygulandıran Şiir
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz şehidi Fuat Bozkurt’un babası Hasan Bozkurt, şehit oğlunun adının verildiği okulda eğitim gören öğrencinin oğlu için yazdığı şiiri gözyaşlarıyla okudu. Acılı baba, “Oğlum 10 sene önce bayrağın altında çektirdiği bir fotoğrafın altına, ‘adına leke sürmem, uğrunda can veririm’ diye yazmıştı” dedi.

15 Temmuz gecesi, FETÖ'cü hainlerin darbe girişimini püskürtmek için Ankara'da tank ve uçakların önüne dikilenler arasında Malatyalı Fuat Bozkurt da vardı.

Ankara’da iş makinesi operatörü olarak çalışan ve 15 Temmuz darbe girişimi gecesi abdestini alarak, darbecilere direnmek için sokağa çıkan Bozkurt, Ankara'da yaşanan dehşeti cep telefonuyla görüntüleyip sosyal medyaya yükledi. Kısa süre sonra ise önce helikopterin açtığı ateşli yaralandı, ardından da Meclis'in bombalanması sonucu vücuduna isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle şehit düştü.

Hain girişimin üzerinden iki yıl geçti. Malatya’da FETÖ’den ele geçirilen okula, şehit Fuat Bozkurt’un adı verildi. Şehit Fuat Bozkurt Ortaokulu’nda eğitim gören Muhammet Bereat Şeker, eline kalemi aldı ve ‘O, Fuat Bozkurt idi’ şiirini yazdı.

Şehit Fuat Bozkut’un babası Hasan Bozkurt, çerçeveletip evlerinin duvarına astıkları o şiiri okudu. Demokrasi kahramanı olan oğlunu anlatan dizilerin gözyaşlarıyla okuyan acılı baba, “Okurken duygulanıyoruz. O, Fuat Bozkurt idi. 10 sene önce yazmıştı, bayrağın altında resim çektirmişti, ‘Adına leke sürmem, uğrunda can veririm’ diye, verdi. Gurur duyuyoruz, çok şükür. Kötü bir yola gitmedi” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız