SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Babaya Selam

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:28:36
Şehit Babaya Selam
A- A+ PAYLAŞ

Tunceli’de kızının yanında şehit edilen polis memuru Kadir Özkara'nın naaşı, Elazığ Havalimanında düzenlenen törenin ardından memleketi Adana’ya uğurlandı. Şehidi saldırıda kafasından hafif sıyrıkla yaralanan kızı Hatice ve Astsubay oğlu Emre Özkara selamlayarak uğurladı. 

Tunceli'nin Pülümür ilçesi sınırında yol kesen PKK'lı teröristler tarafından arkasından ateş açılması sonucu kızının yanında şehit düşen Özel Harekat Baş Polisi Kadir Özkara'nın naaşı Elazığ'a getirildi. Şehit Özkara için Elazığ Havalimanında tören düzenlendi. Törene İl Valisi Murat Zorluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Bilgin Pişkin, AK Parti Elazığ Milletvekili Serpil Bulut, şehidin kızı Hatice Özkara, Astsubay Üstçavuş oğlu Emre Özkara, Kamu, kurum müdürleri, askeri ve emniyet personeli katıldı.

YARALI KIZI SELAM DURDU

Törende şehit Özkara için saygı duruşunda bulunulmasının ardından öz geçmişi okundu. Şehidin naaşı getirilirken ve saygı duruşunda kızı Hatice ve oğlu Emre Özkara selam durdu. Elazığ İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek'in eşi Muradiye İşlek ile ağabeyi Emre Özkara'nın kolunda giren şehit polisin kızı Hatice Özkara'nın dimdik ayakta durması törene gelenleri duygulandırdı.

"ALÇAKÇA SIRTINDAN VURULARAK ŞEHİT EDİLDİ"

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu törende yaptığı konuşmada,"Tunceli Pülümür yolunda aracıyla seyir ederken alçakça, haince sırtından vurularak, şehit edilen kahraman Baş Polisimiz Kadir Özkara’yı memleketine uğurluyoruz. Ben kederli ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Millet olarak, ülke olarak gerçekten çok zor günler yaşıyoruz. Geçtiğimiz gün Dağlıca da bugün Iğdır’dan gelen şehit haberleri acımızı, üzüntümüzü, kederimizi gerçekten arttırdı" dedi.

“BUGÜN BİRLİK GÜNÜDÜR”

Millet olarak, devlet olarak geçmişte de çok zor dönemler yaşadıklarını aktaran Vali Zorluoğlu, "Bu dönemlerden de hep gelişerek, hep güçlenerek, hep başarıyla çıkmasını bildik. Bugünde birlik günüdür. Beraberlik günüdür. Bütün farklılıkları, bütün farklı münazaraları bir kenara bırakarak bir araya gelme günüdür. Terörle mücadeleyi, teröre karşı mücadeleyi ancak birlikte millet olarak dimdik durarak başaracağız. Teröristle mücadele, terör örgütüyle mücadele ülkemizde tek bir terörist kalmayıncaya kararlılıkla kadar devam edecektir" diye ifade etti. 

Daha sonra İl Müftüsü Peyami Güngör, şehit polis için dua etti. Duanın ardından şehidin naaşı omuzlarda askeri uçağa taşındı. Bu sırada da şehidin çocukları babaları için selam durdu. Şehidin naaşı askeri uçakla memleketi Adana'ya gitmek üzere hareket etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız