SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehit Benim Hemşehrim.."

A- A+ PAYLAŞ
DİYARBAKIR-Diyarbakır'da şehit olan polis memuru Mehmet Emin Çakır'ın cenazesi, törenle memleketi Malatya'ya gönderildi.
 
Şehit polis için Emniyet Müdürlüğüne bağlı Vali Ünal Erkan Helikopter Alanında resmi tören düzenlendi. Törene Vali Mustafa Toprak, aslen Malatyalı olan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, askeri erkan, kurum amirleri ve şehidin yakınları katıldı. Şehidin cenazesi, tören alanına silah arkadaşlarının omuzlarında getirildi.
 
Törende bir konuşma yapan Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, böyle bir törende bir araya gelmekten dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Sağlam, "Bugün Sur ilçesi Turistik Caddesi Yedi Kardeşler Burcu civarında Yunus Timlerine yönelik teröristlerce uzun namlulu silahlarla yapılan hain saldırıda ağır yaralanan Mehmet Emin Çakır, benim hemşehrim şehit olmuştur. Şehidi son yolculuğuna uğurlamak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Vazifemizi yerine getirirken yaşadığımız hiçbir zorluk bu günkü kadar zor ve acı değildi. Maalesef bir meslektaşımızı, bir vatan evladımızı kaybettik. Biz, kendi canımızdan, acımızdan, üzüntümüzden çok aziz milletimizi ve halkımızı düşüncemize söz vermiş emniyet teşkilatının mensuplarıyız. Bugün bu vesileyle şunu bir kez daha belirtmek isterim ki; hiçbir şey bizi bu yolumuzdan çeviremeyecek, cumhuriyetimizi, anayasal düzeni korumak, kanun hakimiyetini sağlamak için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
 
Duaların ardından şehit polisin cenazesi silah arkadaşlarının omuzlarında bindirildiği ambulans ile polis helikopterine taşındı. Gözyaşları arasında helikoptere taşınan şehit polisin cenazesi, törene katılan polis memurlarının selam duruşları eşliğinde memleketine hareket etti. Şehide son selamlarını veren meslektaşlarından bazıları gözyaşlarına boğuldu.
 
Şehit Mehmet Emin Çakır, geçen Temmuz ayında teröristlerin Diyarbakır Sanayi Mahallesi'nde bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Timler Amirliği'ne düzenlediği el bombalı saldırıda yaralanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız