SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Çocuklarına Bilgisayar

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:54:21
Şehit Çocuklarına Bilgisayar
A- A+ PAYLAŞ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı ve Halk Bankası işbirliğiyle oluşturulan ‘’Yalnız Değilsiniz-Türkiye’nin En Büyük Ailesi’’ projesi kapsamında hazırlanan program Ramada Plaza Altın Kayısı otelinde gerçekleşti. 

Proje son dönemlerde meydana gelen terör olaylarında ve daha önce hayatını kaybeden güvenlik görevlilerimizin çocuklarına yönelik olarak hayata geçirildi. Proje kapsamında Malatya da 10 şehit ailesinden 0-16 yaş grubundan 8 çocuğa tablet, 17-22 yaş grubundan 8 öğrenciye ise dizüstü bilgisayar takdim edildi.

Düzenlenen programa Malatya Valisi Süleyman Kamçı, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Alay Komutanı Şerafettin Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, Halk Bankası Gaziantep Koordinatörü Vahdet Büyüker ve Şehit Aileleri katıldı.

Törende konuşan Vali Süleyman Kamçı, ‘’Aziz Vatanımızın bekası, Necip Milletimizin birlik ve bütünlüğünün muhafazası için fedakarca görevlerini ifa ederken can veren Aziz Şehitlerimizin bizlere emanet bıraktığı ciğerparelerinin yalnız olmadığım, devletimizin şefkat elinin daima onların üzerinde olduğunu ifade etmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Halk Bankası arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen ‘Yalnız Değilsiniz-Türkiye’nin En Büyük Ailesi Projesi’ kapsamında bugün şehitlerimizin çocuklarına tablet ve diz üstü bilgisayarlarını takdim edeceğiz. Çocuklarımızın eğitimlerine bir nebze olsun katkı sağlayabilirsek bundan da mutluluk duyacağız. Elbette ateş düştüğü yeri yakıyor fakat emin olunuz ki sizlerle birlikte bizlerin de yüreği yanmakta, bizlerin de canından bir parça kopmaktadır. Devletimiz her türlü imkânı ile sizlerin yanındadır. Sizlerin yardımcısı olmak, hizmetinizde bulunmak bizler için en ulvi görevdir. Ne bugün, ne de yarın sizleri asla ve asla yalnız bırakmayacağız. Derdiniz derdimiz, sevinciniz sevincimizdir. Hayat yolunun engebelerini birlikte aşacağız. Sizler cennet mekân babalarınızın izinden gidecek ve Al Bayrağımızı gururla dalgalandırmaya devam edeceksiniz. Projenin hayata geçirilmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum’’dedi. 

Halk Bankası Gaziantep Koordinatörü Vahdet Büyüker ise yaptığı yaptığı konuşma da şunları söyledi; ‘’Bugün burada ülkemizden barışın tesis edilmesinin önemine dikkat çekmek, dayanışma ve kardeşlik duygularına katkı sağlamak, şehitlerimizin yakınları ile bir arada bulunmak onların yanında olduğumuzu göstermek için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Ülke olarak hepimizi derinden etkileyen zor günlerin içinde bulunduğumuz şu günlerde milli birlik ve beraberliğimize bu duygularımızı yok etmeye çalışan hain saldırılar karşısında el ele vererek dayanışma içerisinde bulunmak büyük bir önem arz etmektedir. Türkiye Halk Bankası olarak bu duygularla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızla düzenlediğimiz bu törende evlatlarımıza vereceğimiz hediyelerle onların eğitim hayatlarında bir nebze olsun katkı sağlamak arzusu ve gayesi içerisindeyiz.’’

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş ise proje kapsamında 2 bin tablet dağıtılacağını söyleyerek ‘’ Söz konusu proje kapsamında ülkemiz genelinde 2 bin şehit çocuğumuza tablet ve diz üstü bilgisayar verilmesi hedeflenmiştir. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak devlet ve toplum olarak öncelikli görevlerimizdendir. Şehit çocukları ve yakınları devletimize ve tüm topluma emanet olup bu topraklarda, bağımsız olarak onurla yaşayabilmeyi şehitlerimize borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmayacağımızı belirtmek istiyorum. Söz konusu proje kapsamında 16 şehit çocuğumuza tablet ve dizüstü bilgisayar takdimi yapılacaktır. Bu vesile ile projedeki desteklerinden dolayı Halk Bankamızın değerli yöneticilerine ve bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere ve tüm ailelerimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız