SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit İçin Köyünde Tören

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:25:19
Şehit İçin Köyünde Tören
A- A+ PAYLAŞ

Şırnak'ın Uludere ilçesi Düğün Dağı bölgesinde arama ve tarama faaliyetleri esnasında mayına basarak şehit olan Uzman Çavuş Kemal Aktay için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. 
Şırnak'ın Uludere ilçesi Düğün Dağı bölgesinde arama ve tarama faaliyetleri sırasında çıkan çatışma sırasında mayına basarak şehit olan Uzman Çavuş Kemal Aktay (29) için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı İlhan Bölük, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Törenin ardından şehidin cenazesi, helikopterle memleketi Malatya'ya gönderildi. 
 
5 YILLIK ASKER..

Şırnak Uludere'de teröristlerce döşenen mayına basması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kemal Aktay'ın, Malatya'daki baba evinde yas var. 
     
Uzman çavuş Kemal Aktay'ın (29), Uludere'de teröristlerce döşenen mayına basması sonucu şehit olduğu haberi, Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Günedoğru köyünde yaşayan ailesi ve akrabalarını üzüntüye boğdu. 
     
İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Ahmet Karçak, acılı haberi anne Emine ve baba Yaşar Aktay'a verdi. Şehidin baba evinin önünde bir ambulans bekletilirken, Aktay ailesi akrabalarının ve köy halkının taziyelerini kabul etmeye başladı. 
     
Baba Yaşar Aktay'ın metanetini korumaya çalıştığı, anne Emine Aktay ile diğer aile bireylerinin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. 
     
Aktay'ın baba evi ve bulunduğu sokağın Türk bayraklarıyla donatıldığı görüldü. 5 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı belirtilen Kemal Aktay'ın, bekar olduğunu ve3 kız kardeşi bulunduğu öğrenildi. 
     
Doğanşehir Kaymakam Vekili İlhan Abay ve İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Karakuş aileye taziye ziyaretinde bulundu.
 
CENAZE TÖRENİ..

Şırnak'ta düzenlenen askeri törenin ardından Şehit Uzman Çavuş Kemal Aktay'ın (29) cenazesi memleketine getirildi. Doğum yeri Doğanşehir'in Günedoğru köyüne götürülen şehidin cenazesini burada ailesi ve köy halkı karşıladı. Anne Emine Aktay, tabut karşılanırken, "gelin geliyor" dedi ve çevresindekilerin üzgün görünmemelerini istedi. 
 
İkindi namazına müteakip yapılan cenaze törenine Vali Vekili Bilal Bozdemir, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük,  AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaaddin Tamer Büyükkantarcıoğlu, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Malatya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, belde ve ilçe belediye başkanları ile kalabalık bir topluluk katıldı. Şehit yakınları burada gözyaşlarını tutamadılar. Şehidin annesi Emine Aktay, çevresindekilere "Metanetli olun., Kimse bizim üzüldüğümüzü görmesin. Üzülmeyin, kimse üzüntümüze sevinmesin" dedi. 
 
Cenaze namazını Doğanşehir Müftüsü Şehmuz Tanrıverdi kıldırdı. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, evine götürüldü ve burada helallik verildi. Cenaze, daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi. 
 

Şehit uzman çavuş Aktay'ın cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda yetkili çelenk gönderdi. 
     
Bu arada, Aktay'ın acılı annesi Emine Aktay'ın, oğlunun naaşı gelmeden önce yanındaki askerlere, ''Bana evlatlar verin, bu vatan için yetiştireyim'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız