SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit İçin Mevlid Okutuldu

A- A+ PAYLAŞ

Şırnak'ta şehit olan 13 askerden birisi olan Şehit Astsubay İbrahim Ahmet Sarıoğlu için Akpınar Mahallesi'ndeki evinde mevlit okutuldu.

Şehit Astsubay Sarıoğlu'nun toprağa verilişinin 3. gününde ailesinin okuttuğu Mevlid-i Şerife kalabalık bir topluluk katıldı. Müftü Bekir Gerek ise şehitlikle ilgili bir konuşma yaptı. Baba Mehmet Sarıoğlu'nun ayakta durmakta zorlandığı görüldü.

İNÖDER'İN TEPKİSİ..
Öte yandan kısa adı İNÖDER olan İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Doç.Dr. Süleyman R. Çaylı da, yaptığı açıklamada, terör saldırılarına tepki gösterdi. Açıklama şöyle:

"Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada üniter ve demokratik varlığından rahatsızlık duyan komşu ülkelerin, müttefiklerinin ve bu huzursuzluk ortamından menfaat elde eden çevrelerin desteği ve kışkırtması ile son günlerde ayrılıkçı terör eylemlerinde büyük artış olduğu görülmektedir. Ne yazık ki birçok konuda olduğu gibi terör konusunda da kendi ulusal politikamızı üretemeyip başka ülkelerin politikalarının parçası olmayı benimseyen siyasi irade, farkında olmadan ülkemizi o ülkelerin piyonu ve giderek hedeflerinin parçası haline getirmektedir. Son günlerde ülkemizin güney doğusunda olduğu, kadar büyük şehirlerinde de sivil,asker ve güvenlik görevlilerinin hedef alındığı, toplumumuzda kin ve düşmanlık duygularının yerleştirilmeye çalışıldığı, masum ve ülkesine hizmet etmekten başka düşüncesi olmayan insanlarımızın akıtılan kanı üzerinden politika yapılmaya çalışıldığı çok açıktır.

Yüzyıllardır bir arada ,yaşama kültürünü benimsemiş toplumumuzun bölünmesi çabalarının amacına ulaşamayacağına, terörü sürekli hale getiren iç ve dış nedenlerle topyekün mücadele edilmesinin tek çözüm olacağına inanıyoruz.

İNÖDER olarak bugün her zamankinden daha dikkatli, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü konusunda daha duyarlı olunması gereğinin altını çizmek istiyoruz. Vatanı ve ülkesinin güvenliği uğruna şehit düşen görevlilerimize tanrıdan rahmet ve sivil vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına, tüm halkımıza baş sağlığı diliyor, yapılan saldırıları şiddetle lanetliyoruz."

BBP'NİN AÇIKLAMASI..
Büyük Birlik Partisi il başkanı Sedat Alataş ise şu açıklamayı yaptı:

"Yine canlarımızdan can kaybettik, yine evlatlarımızı yitirdik. Allah (c.c.) indinde sağ olan şehit kardeşlerimizin acısını yüreklerimizde hissediyor, ailelerinin acısını paylaşıyoruz.

Bütün şehit aileleri şehit verdikleri evlatları ile gurur duyarlar elbette. Ancak zaten Türkiye’ye ve İslam’a düşman oldukları tescilli iç ve dış düşmanların engellemeleri yüzünden geciken tedbirler ve bu alınmayan tedbirler sebebiyle çoğalan terör olayları hepimizi daha fazla yaralamaktadır.

İktidara sesleniyoruz. Şu teröre engel olmak için gerekeni yapın artık. Millet arkanızda, aldığınız her doğru kararda, teröre karşı attığınız her adımda biz de Büyük Birlik Partisi olarak yanınızdayız.

Tekrar ediyoruz. Teröre karşı alınacak her türlü tedbirin herkes yanında olacaktır. Bu tedbiri gündeme getirmemek, gerekli kararı almamak ve alınan kararı uygulamanın ne anlama geldiği sözlüklerde bellidir. İktidarı muhalefeti herkes bir araya gelmeli, tek vücut olup yıllardır kanımızı emen bu terör illeti, artık bu milletin başından def edilmelidir.

Ve şehîd ailelerine sesleniyoruz. Acınızı hafifletmeye imkan yoktur biliyoruz. Ancak o acıyı sizinle paylaşıyoruz. Bu millet için, bu milletin vatanı için ve dini için canını feda eden her şehîdin üzerimde hakkı olduğunu biliyoruz. Bu hak asla ödenmez. Allah’a duamız tüm şehitlerimizi sevdikleri ve sevenleri ile haşretmesidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız