SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit İçin Tören

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:50:02
Şehit İçin Tören
A- A+ PAYLAŞ
 
Şırnak’ta  arazi arama tarama sırasında mayın patlaması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı  Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’de yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamayan ve şehit olan Veteriner Uzman Çavuş Burak Ulukaya,  Malatya’da düzenlenen  askeri törenin ardından toprağa verildi.
 
19 Mayıs 2012 tarihinde mayın tarama çalışması sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen mayının patlaması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da şehit olan Veteriner Uzman Çavuş Burak Ulukaya (23) için Şehir Mezarlığı’nda ikindi namazın ardından cenaze töreni düzenlendi.  Cenaze törenine Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Şırnak Valiliği ile Malatya CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kurum tarafından çelenk  gönderilirken, cenaze törenine Malatya’da bulunan Avrupa Birliği  Bakanı Egemen Bağış, Vali Vekili  Bilal Bozdemir, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekilleri Mustafa Şahin, Cemal Akın ve Ömer Faruk Öz, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisi, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve bazı siyasi parti temsilcileri katıldı.
 
Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından  AB Bakanı Egemen Bağış  hükümet adına taziye konuşması yaptı. Bağış kısa konuşmasında, “Başbakanımızın taziyelerinizi sizlerle paylaşıyorum. Zor bir görev. Allah’ın izniyle bu belayı hep birlikte el ele, gönül gönüle, tek yumruk olarak bu ülkeden def edeceğiz. Şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için, bu ülkenin daha da güçlenmesi için hep birlikte çalışıp çabalayacağız. Hepimizin başı sağ olsun” dedi. Kılınan cenaze namazının ardından top aracına konulan şehidin cenazesi, Malatya Şehitliği’nde toprağa verildi. Bakan Bağış ve diğer protokol üyeleri, Ulukaya ailesine başsağlığı dileklerinde bulundular. Cenazenin top aramasına konulması sırasında bazı vatandaşlar ‘ Kahrolsun PKK’ sloganları atarken, Ulukaya’nın anne ve babası ile yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.
 
HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY (Görüş Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız