SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Komiserin Adı Verildi

0
Güncellendi - 2018-11-09 01:48:50
Şehit Komiserin Adı Verildi
A- A+ PAYLAŞ

39 yıl önce terör saldırısında şehit olan polisin adı, doğup büyüdüğü Darende ilçesinde bir caddeye verildi.

Darende Belediyesi tarafından Heyiketeği Mahallesinde bulunan bir caddeye Şehit Komiser Osman İnal’ın adı verildi. Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Biz bu cennet vatanı, şehit ve gazilerimiz sayesinde kazandık ve kıymetini de bilmeliyiz” diyerek belediye olarak şehit yakınları ve gazilere her zaman sahip çıktıklarını söyledi.

Geçmişte olduğu gibi bugünde Türkiye’ye ye dolaylı yollardan saldırılar olduğunu kaydeden Eser, “Büyük ülkeler saldırılarını çeşitli şekillerde yönlendiriyorlar, ekonomimizi bozmaya çalışıyorlar, insanımızı bozmaya çalışıyorlar, terör örgütlerini üstümüze

gönderiyorlar. Bir ara sağ sol dediler, Türk Kürt dediler, Alevi Sünni dediler, PKK dediler, en son FETÖ dediler, ama bizi parçalamaya güçleri yetmedi, yetmeyecek de. Biz bu ülkenin gerçek sahipleriyiz. Şu anda ilçemizde bir caddeye ismini verdiğimiz şehidimiz Osman İnal’da bu cennet vatan uğruna can verenlerdendir. Bizlerde şehit Komiser Osman İnal’ın ismini memleketinde yaşatmak istedik ve bu caddemize ismini verdik. şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor gazilerimize uzun ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.

Şehit Komiser Osman İnal Caddesinin tabelası ise Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ve Belediye meclis üyesi Muharrem Apan tarafından asıldı.

Şehit İnal’ın isminin ilçede bulunan bir caddeye verilmesi ise akrabaları tarafından da sevinçle karşılandı. Şehidin akrabaları, “Geç kalınmış olsa da şehidimizi unutmayan ve emeği geçen belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz” dediler

Komiser Osman İnal, 25 Ağustos 1979 günü Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli iken, yaşanan terör saldırısında şehit oldu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız