SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Oğula Ağıt

A- A+ PAYLAŞ

İskenderun'da askeri birliğe yapılan terörist saldırıda şehit olan 6 askerden biri olan Ümit Akbulut doğum yeri olan Kuluncak ilçesinde gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Adana'dan, Kara Kuvvetlerine ait helikopterle Kuluncak ilçesinde getirilen Şehit Ümit Akbulut'un cenazesi baba ocağına götürüldü. Şehit Akbulut için Kuluncak ilçe meydanında ikindi namazına müteakip tören yapıldı.

Cenaze törenine Vali Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Hareket Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Avni Angun, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Necdet Tuna, Kuluncak İlçe Kaymakamı Mehmet Yiğit, Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Törende şehidin annesi Ayşe Akbulut, oğlunun tabutunun yanında yürürken gözyaşı akıttı. Vali Ulvi Saran, şehidin annesi Ayşe Akbulut'un yanına giderek, baş sağlığında bulundu.

Kuluncak ilçesindeki gençler törene dev Türk Bayrağıyla katıldılar. Tören sırasında ilçe meydanı tamamen doldu.

Törende cenaze namazının ardından şehit Ümit Akbulut'un cenazesi askerlerin omzunda bir süre taşındı. Yaklaşık bir kilometre omuzlarda taşınan şehit Ümit Akbulut'un cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Tabuta sarılı Türk Bayrağı, Vali Ulvi Saran tarafından şehidin babası Musa Akbulut'a verildi.

Törende sık sık bölücü terör örgütü PKK aleyhinde sloganlar atıldı.

ÖLMEZTOPRAK'TAN MESAJ..
AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği’nde görev yapan askerlerimize teröristler tarafından yapılan hain saldırıya tepki gösterdi.

Milletvekili Ölmeztoprak, "Devletimizi ve milletimizi derinden yaralayan,ailerimizin yüreğine dayanılması güç acılar veren son günlerde yapılan hain saldırılar;Şehit düşen gencecik askerlerimizin,gencecik evlatlarımızın acısıyla millet olarak hepimizi yasa boğmuş ve milletimizi unutulması imkansız acılara sevk etmiştir.Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başı sağolsun diyorum.

Millet olarak düşmanımızın emellerine alet olmamak,bin yıllık tarih ve kültür dokumuzu bozmamak için tahriklere kapılmadan sağduyulu davranmak ve soğuk kanlı olmak zorundayız.Milli birliğimizin temelini oluşturan ‘devlet, vatan, bayrak, dil ve din’ gibi unsurlarımız,milletimiz nezdinde her zaman kutsallığını korumuş ve koruyacaktır. Hangi amaç ve plan üzerine oyunlar tezgahlanırsa tezgahlansın,askerlerimizin şehit edilmesine, annelerimizin göz yaşlarının akıtılmasına,milletimizin yüreklerinin yanmasına asla gönlümüz razı olamaz. Milletimizin tarihinden, kültüründen ve inancından gelen yüce hasletleri ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kudreti; dün olduğu gibi bugünde dünyanın sonuna kadar her türlü hain emel ve saldırıyı önleyecek güç ve iradeye sahiptir" dedi.

Ölmeztoprak, "6 asker ile birlikte şehit olan Malatya doğumlu Ümit Akbulut ve diğer tüm şehitlerimize rahmet diliyor,acılı ailelerine,yakınlarına,Aziz milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize de başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

CHP'DEN TEPKİ..
Hain saldırıya CHP Malatya Merkez İlçe Başkanı Salih Özdemir de tepki gösterdi ve "Habur sınır kapısında yaşanan manzara karşısında "umutlanmamak mümkün mü?" diyerek orada yaşanan utanç verici duruma sahip çıkanlar, İskenderun da hain saldırı sonucu şehit olan ve yaralanan askerlerimizin ailelerinin ve Türk Ulusunun yüzüne nasıl bakacaklar? Hain saldırıya uğrayan şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yüce Türk Ulusuna baş sağlığı ve yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız