SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Pilotun Anısına

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:07:48
Şehit Pilotun Anısına
A- A+ PAYLAŞ

Osmaniye'de görev uçuşu sırasında geçtiğimiz 13 Mayıs tarihinde şehit olan Üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un anısına Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi ekibi Solo Türk, şehidin memleketi Aksaray'da gösteri yaptı. 

Aksaray Üniversitesinde gerçekleştirilen programa protokolün yanı sıra şehit pilot Hamza Gümüşsoy'un babası Yunus Gümüşsoy ve annesi Zübeyde Gümüşsoy ile birlikte Aksaraylılar ilgi gösterdi. Solo Türk F-16 uçağı yaptığı akrobasi gösterisiyle havada heyecanlı anlar yaşattı. Zaman zaman 30 metreye kadar alçak uçuş yapan Solo Türk, katılımcılardan yoğun alkış aldı. Gösterileri ile herkesi büyüleyen Solo Türk, yaklaşık 15 dakika performans sergiledi.

"ŞEHİDİM BÖYLE UÇARAK GİTTİ"

Gösterinin ardından şehidin babası Yunus Gümüşsoy, telsiz ile uçuş yapan pilot ile görüştü. Şehit babası oğlunun meslektaşına, ‘Aslanım’ diye hitap ederken, pilotta şehit babasına ‘Yunus baba’ diye seslendi. Konuşmaya şahit olanları duygulandığı telsiz görüşmesi şöyle:

“Şehit Babası: Aslanım Allah korusun, Maşallah izledik, harikasın

Gösteri Pilotu: Sağ olun Yunus baba, umarım beğenmişsinizdir.

Şehit Babası: Sağ ol, Allah kuvvetini artırsın. Çok sağ ol, bizi onurlandırdın aslanım.

Gösteri Pilotu: Sağ olun görüşmek üzere.

Şehit Babası: Güle güle, güle güle…”

Telsiz görüşmesine yardımcı olan Solo Türk ekibinden görevli asker ardından şehit babası Yunus Gümüşsoy ve annesi Zübeyde Gümüşsoy’un elini öptü. Daha sonra mikrofonlara konuşan şehit babası Yunus Gümüşsoy, gözyaşlarını zor tuttuğu titrek sesiyle, “Kahraman yiğitleri gördünüz, benim oğlum da vatana kendini verdi. Vatana kendini adamıştı zaten. Şehidim böyle uçarak gitti” dedi. Annesi Zübeyde Gümüşsoy ise, “Acımız çok derin aslında, bu tür şeyler biraz olsun hafifletiyor. Vatan sağ olsun” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız