SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Polis İçin Tören

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:13:52
Şehit Polis İçin Tören
A- A+ PAYLAŞ

Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü’ne düzenlenen canlı bomba saldırısında şehit olan polis memuru Kenan Kumaş için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törende şehidin eşi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şehit polis memuru Kenan Kumaş için İstanbul Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene şehidin eşi Gülcan Kumaş, 2 aylık kızı Elif Yaren, kayınvalidesi ve yakınları ile İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, askeri yetkililer ve şehit polisin mesai arkadaşları katıldı. Şehit polisin Trabzon’da yaşayan anne ve babası ise törene katılmadı. Törende şehidin eşi ve kayınvalidesi ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin eşini yakınları ve kadın polis memurları teselli etmeye çalıştı.

Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, “2009 yılında teşkilatımıza katılan, çalıştığı süre içerisinde üstün başarıyla görevini yapan iki aylık kız çocuğu babası Kenan Kumaş, dün Turizm Şube Müdürlüğümüze yapılan hain saldırı sonucu şehit olmuştur. Olay esnasında Mustafa Bulut ve Taner Şenel yaralanarak tedavi gördükleri hastanelerden taburcu olmuşlardır. Üzüntümüz, acımız büyüktür. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan şer güçler, kendilerinin korkulu rüyası huzur ve güven ortamının güvencesi Türk polisi ve Türkiye Cumhuriyeti ve milletinin bölünmez bütünlüğünü hedef almışlardır. Ancak devlet ve millet düşmanları şunu çok iyi bilmeliler ki Türk milleti ve demokrasisinin güvencesi, teminatı olan Türk polisi, devletimize saldıran hainlerin yaptıklarını hiçbir zaman yanlarına bırakmamıştır, bundan sonra da bırakmayacaktır” dedi.

Törenin ardından İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran dua okudu. Okunan duaların ardından şehit polisin cenazesi eskort eşliğinde götürüldü. Cenaze, şehit polisin memleketi Trabzon’da toprağa verilecek.

"KIZIMIZ DEĞİL.."

Bu arada Sultanahmet'te Turizm Şube Müdürlüğü'ne bombalı saldırı düzenlediği iddia edilen Elif Sultan Kalsen’in ailesi, Adli Tıp Kurumu’nda cesedin kızlarına ait olmadığını söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü'ne yönelik dün akşam saatlerinde yapılan canlı bomba saldırısını gerçekleştiren kadının cesedi, Adli Tıp Kurumu’na getirilmişti. Kadın saldırganın Elif Sultan Kalsen olduğu iddia edilmişti.

Elif Sultan Kalsen’in annesi Şirin Kalsen ve babası Mehmet Kalsen, bu sabah cesedi teşhis etmek üzere Adli Tıp Kurumu’na geldi. Çıkışta açıklama yapan ailenin avukatı Ebru Timtik, cesedin Kalsen’e ait olmadığını söyledi. Timtik, “İçeride savcı beyin nezaretinde bize bir ceset gösterildi. Beyaz tenli 1.63 boylarında bir cenaze. Elif Sultan Kalsen’in annesi ve babası geldiler, o cesede baktılar. O ceset Elif Sultan Kalsen’e ait değil. Ailesi de irtibat kuramamış. O yüzden emin olamadılar. Bu sebeple geldik, emin olmak istedik. Bize bir ceset gösteriliyor, o ceset Elif Sultan Kalsen’e ait değil” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız