SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Polis Köyünde Toprağa Verildi

0
Güncellendi - 2017-04-22 04:29:42
Şehit Polis Köyünde Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

  • Şehit Polis, Alevi Dedesi'nin duasından sonra Müftünün kıldırdığı cenaze namazının ardından köyünde toprağa verildi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Candaş Kaplan (26) Akçadağ ilçesi Kürecik- Ortaköy Mahallesi'nde (köyünde) gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Kaplan'ın Çarşamba akşama doğru Malatya'ya getirilen ve Şehir Mezarlığı'ndaki törenden sonra morga konulan cenazesi, önce helallik alınmak üzere Malatya Şehir Mezarlığı'ndan Hacı Abdi Mahallesi Ancarlı Sokak'taki baba evine getirildi.

Akçadağ Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi olan şehidin babası Mustafa Kaplan, annesi Gülbahar ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde asker olarak vatani görevini yapan kardeşi Çağdaş Kaplan ile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Helallik alınıp, dua edilmesinin ardından şehidin cenazesi Akçadağ ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi'ne getirildi. Şehidin yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Mahalle mezarlığına getirilen şehidin tabutu başında Alevi Dedesi Hüseyin Tokdemir ve İl Müftüsü Ümit Çimen'in dualarının ardından müftünün kıldırdığı cenaze namazından sonra şehit toprağa verildi.

Törene Malatya Valisi Mustafa Toprak, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, 7. Ana Jet Üs Komutanı Pilot Kurmay Albay Hasan Hüseyin Kanbur, Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, asker ve polisler ile şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da şehidin babası Mustafa Kaplan’ı telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • israfil çatalkaya (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin ..
    0
    0
    Yanıtla
  • BARIŞ (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.Geride kalanların sabrını artırsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    ALLAH rahmet eylesin,Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum, Genç ölümü çok zordur,Işıklar içinde olsun inşalah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaiz (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet savaş (6 yıl önce)
    Allah vatanı uğrunda canını veren şehit evlatlarımızdan razı olsun .Mekanları cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla