SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Polise Tören

A- A+ PAYLAŞ

Muş'un Malazgirt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bölücü terör örgütü PKK militanları tarafından düzenlenen roketli saldırıda şehit olan polis memuru Mehmet Özbek Malatya'da toprağa verildi.

Yeni Cami'nin restorasyonu nedeniyle Şehir Mezarlığı'nda bir süredir şehit törenleri yapılmasına ve restorasyon bitmesine karşın bu uygulamanın sürmesine rağmen, şehit polis için cenaze töreni Yeni Cami'de yapıldı.

Şehit polisin caminin musallasına konulan tabutu, daha sonra kalabalığın fazla olması nedeniyle ön taraftaki Soykan Parkı'na masalardan oluşturulan musallaya alındı.

Cenaze törenine şehit polis memurunun eşi Aysun Özbek, babası Hasan Özbek, kardeşleri ve diğer yakınlarının yanı sıra, Vali Vekili Enver Erdem, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Malatya İl Emniyet Ali Osman Kahya, Kilis Emniyet Müdürü Süleyman Nuri Özhan, Şehit Aileleri Derneği yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri askeri ve mülki erkan ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Şehit polisin cenazesi kılınan namazın ardından İnönü Caddesi üzerinde bir süre omuzlarda taşındı ve PTT Caddesi girişinde cenaze aracına konuldu.

Cenaze namazının ardından kalabalık "Kahrolsun PKK", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganlarının yanı sıra tekbir getirdiler.

POLİS ŞEHİTLİĞİ'NDE..
Şehit polis memuru Mehmet Özbek'in cenazesi, Şehir Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'ne defnedildi.

Şehidin fotoğrafı ve tabutuna sarılı Türk bayrağı, Malatya İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya tarafından baba Hasan Özbek'e verildi.

Şehitlikteki törene de kalabalık bir topluluk katıldı.

AKP Milletvekili Öznur Çalık da mezarlıktaki törende hazır bulundu.

OLAY..
Muş'un Malazgirt İlçesi Emniyet Müdürlüğü'ne 6 Ağustos Çarşamba gecesi bölücü terör örgütü militanları tarafından düzenlenen roketli saldırıda, bina önünde nöbet tutan polis memuru Mehmet Özbek şehit olmuş, 3 polis memuru ise yaralanmıştı.

Teröristler gecenin karanlığından yararlanarak kaçarken, bölgede operasyonlara başlanmıştı. Aslen Adıyamanlı olan ve ailesi Malatya'da oturan 3 yıllık evli, 8 yıllık polis memuru Mehmet Özbek için ilk tören Perşembe günü Malazgirt'te düzenlenmiş, buradaki törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da katılmıştı. Cenaze daha sonra Malatya'ya gönderilmişti.

FOTOĞRAFLAR: Selahattin GÖKATALAY ve İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız