SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Polisler Anıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıldönümü nedeniyle şehit polisler için anma töreni düzenledi. Bu arada, yıldönümü dolayısıyla siyasiler ve çeşitli kuruluşlar kutlama mesajları yayınlandı.

ŞEHİTLİKTE..
Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen anma törenine Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen, şehit emniyet mensuplarının aileleri ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı. Tören, Şehitlik Anıtı'na çelenklerin sunumu, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende Anıt Özel Defterini imzalayan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya yaptığı konuşmasında, "Bugün uğruna hayatınızı feda ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin her köşesinde milletçe sizlere karşı bitmeyecek minnet ve şükran duyguları ile huzurunuzdayız. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere sizleri saygı ve rahmetle anıyoruz. En büyük değerimiz ve kutsal emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milleti ile birlikte bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar hür ve
bağımsız olarak yaşatmak, gelişmiş ve çağdaş uygarlık düzeyini aşmış bir devlet olarak geleceğe taşıma kararlılığımızı sizlerin manevi huzurunda bir kez daha haykırıyor ve vurguluyoruz" dedi.

Malatya İl Müftülüğü tarafından şehitler için Kur'an-ı kerim ve dualar okundu.

Törenin son bölümünde ise şehit emniyet mensuplarının mezarlarına tek tek karanfil bırakılarak, ailelerine bir kez daha başsağlığı dilek ve temennileri sunuldu.

CUMA GÜNKÜ KUTLAMALAR..
Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla 10 Nisan Cuma günü saat 09.45'de Atatürk Anıtı önündeki tören başlayacak. Anıta çelenk sunulması ve saygı duruşunun ardından günün önemini belirten konuşmalar yapılacak. Ardından tören geçişi gerçekleştirilecek.

MESAJLAR..
AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın yayınladığı kutlama mesajı şöyle:

"Bundan 164 yıl önce bugün temelleri atılan Türk Emniyet Teşkilatı Türk halkının gönlünde taht kurarak bugünlere gelmiştir.

10 Nisan 1845’te ilk kez “Polis Teşkilatı” adını alan ve yine aynı tarihte yayımlanan ““Polis Nizamnamesi”yle görev ve yetkileri tanımlanan Emniyet Teşkilatımız kendisini sürekli geliştirerek çağın gereklerine göre hareket etmiş ve başarılarıyla uluslar arası alanda hak ettiği saygınlığı kazanmıştır.

Kamu düzenini tesis etmek, iç huzur ve barışı temin etmek gibi temel görevleri olan polisimiz, dünyanın en zor coğrafyalarından biri olan; Ortadoğu, Avrupa ve Ortaasya’nın ortasında yer alan ülkemizin karşılaştığı yasa dışı unsurla canı pahasına mücadele etmiştir. Tarihi başarılarla dolu olan Türk polisi gelişmiş ülkelerde de örnek gösterilmektedir. Polisimiz özellikle kentlerimizde toplumu paniğe sevk etmek isteyen terör faaliyetleriyle, çocuklarımızı, gençlerimizi ağına düşürmeye çalışan uyuşturucu örgütleriyle ve çok çeşitli adi suçlarla mücadelede gerek istihbarat ağıyla gerekse operasyonlarıyla ülkemizdeki huzur ve barışın temin edilmesindeki temel direklerden biri olmuştur.

Can ve mal güvenliğimizi emanet ettiğimiz çağın teknolojilerine uyum sağlayan güler yüzleriyle, disiplinli çalışmalarıyla yenilikçi vizyonuyla daima daha iyi hizmet verebilmenin gayreti içerisinde olan, Türk Polisi’nin kuruluşunun 164’üncü yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.

Bu vesileyle görevi başında şehit olan Polislerimizi minnetle ve rahmetle anarken, gazilerimize de en derin şükranlarımı sunuyorum. Halen görevi başında özveriyle görevlerini ifa eden değerli polislerimizi de en derin saygılarımı sunuyorum."

AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak ise şu mesajı yayınladı:

"Halkımızın güvenliği ve huzuru için gece gündüz demeden kendisinden, ailesinden, çocuklarından fedakârlık yaparak özveriyle çalışan Türk Polisi, görevini her zaman fedakarca yapmış, vatandaşı ile bütünleşmiş, en küçük birimden en büyüğüne kadar vatandaşa saygılı görev anlayışı içinde yılmadan, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır.

İnsanlar, ancak kendilerini emniyet ve güvende hissettikleri ortamlarda huzur içinde yaşayabilir, verimli olabilir ve yeni bir şeyler üretebilirler. Güvenliğin olmadığı bir ortamda, ekonomik kalkınmadan, ilerlemeden ve insanca bir yaşamdan söz etmek mümkün değildir. Bunun içindir ki Polis, bir ülkenin sükûn, güvenlik ve düzenini sağlamak ve korumakla görevlidir.Halkımız, gecesini gündüzüne katarak toplumun huzur ve sükunu için çalışan polislerimize her zaman destek olmuştur.Polisimizin de asil bir şekilde vatandaşa hizmet götürme ısrarı ve inancını sürdürdüğüne inancım tamdır.

Bu duygularla 164 yıllık onurlu ve gururlu bir geçmişe sahip olan Emniyet Teşkilatımızın Polis Haftası'nı kutluyor, görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor,görevleri başındaki tüm polislerimize de minnet ve şükran duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, bu vesileyle başta ilimizin emniyet teşkilatında görev yapan polislerimize sağlık, huzur ve mutluluk temennilerimle, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın mesajı da şöyle:

"Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisi, kurulduğu 1845 yılından buyana milletimizin can ve mal güvenliğini başarıyla sağlamaktadır.

İnsan hayatında güven ve huzurun büyük önemi bulunmaktadır. Güven ve huzur ortamının olmadığı toplumlarda, demokratik kuralların yerleşmesi mümkün değildir.

Zor şartlar altında, gerektiğinde hayatlarını ortaya koyarak toplumun güven ve huzur ortamını sağlayan Emniyet teşkilatımız, güvenliğimizin sigortasıdır.

Başta Malatya Emniyet Müdürlüğü teşkilatı olmak üzere bütün emniyet teşkilatı mensupları vatandaşın huzur ve güveni için başarılı çalışmalar yapmaktadırlar. Onlar sayesinde insanlarımız rahat bir şekilde uyumakta, çocuklarımız güvenle oynamakta, yatırımcımız güvenle iş yapmakta, esnaflarımız güvenle satış yapmakta, hatta suçlular bile onlar sayesinde can güvenliklerini sağlamaktadırlar.

Türk Polisi, 164 yıldır bu önemli görevini başarıyla yerine getirmenin yanı sıra, ülkemizdeki huzur ve güven ortamının tesisinde büyük rol üstlenmektedir. Gerektiğinde canını hiçe sayarak, fedakârca görev yapan polisimiz, Türk halkının gönlünde müstesna bir yere sahiptir.
Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 164. yıl dönümü münasebetiyle şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, bütün Emniyet Teşkilatı mensuplarının Polis Haftasını kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum."

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, mesajında şöyle dedi:

"halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak; huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri bulunan ve bu görevleri başarıyla yerine getiren Polis teşkilatımızın 164. yıl dönümünü kutluyoruz.

Çağdaş bir devlet olmanın en önemli gereklerinden birisi insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve hukukun üstünlüğü prensibinin sosyal ve siyasal alanda egemen kılınmasıdır. Çağdaş bir Devlet için yaşamsal öneme sahip bu temel ilkelerimiz uygulamaya geçirilmesinde Türk Polis Teşkilatımızın çok önemli bir rolü vardır. 164 yıllık bir kurum kültürüne sahip olan teşkilatımızın bunu başaracağına inancımız tamdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk, Türk polisini "Cumhuriyetin ve kanunların düşmanlarına karşı bir kalkan" olarak tanımlamıştır. Bu bilinçle fedakârca görev yapan polisimiz, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır.

Emniyet Teşkilatımız, artık sadece Ülkemiz için değil, iç barış ve huzura muhtaç komşu ve dost Ülkeler için de vazgeçilmez kurumlardan biri haline gelmiştir.

Bu anlamlı günde, İlimizde ve yurdumuzun her köşesinde görev yapan Emniyet Teşkilatımızın her kademesindeki fedakâr ve cefakâr mensuplarını, vatan ve görev uğrunda hayatlarını veren emniyet teşkilatımızın aziz şehitlerini bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor; bu duygu ve düşüncelerimizle Polis Bayramını kutlarken, Polis Teşkilatına, bu anlamlı gün nedeniyle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız