SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Polislere Hazin Tören

A- A+ PAYLAŞ

Tunceli’de mayın patlaması sonucu şehit olan iki polis memuru için Malatya’da cenaze töreni düzenlendi. Nazımiye ilçesi yakınlarında, polis aracının geçişi sırasında, PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri mayını uzaktan kumanda ile patlatması sonucu, araçta bulunan Hakan Yavuz ve Gökhan Büyükarslan adlı polis memurları şehit olmuştu.

İki polis memurunun olay yerinden alınan cesetlerinin, otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na getirildiği, belirtilirken, şehitler için Malatya Emniyet Müdürlüğü bahçesinde cenaze töreni düzenlendi

Cenaze törenine şehit polis memurlarından Gökhan Büyükarslan’ın ailesi ve yakınları, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Malatya Valisi Ulvi Saran, Tunceli Valisi Mustafa Yaman, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık ve Cemal Akın, 8.Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Özkaya,  Malatya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, Tunceli Emniyet Müdürü Ertan Yavaş  ile kamu kurum ve kuruluşların etkilileri katıldı.

Cenaze töreninde şehit polis memurlarının özgeçmişi okundu. Evli ve 1 kız çocuğu babası Şehit Gökhan Büyükarslan’ın zorunlu hizmet süresinin tamamlanmış olmasına rağmen bu dönemde tayinini kendi isteğiyle durdurarak Nazımiye’de görevine devam ettiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Osman Güneş cenaze törenindeki konuşmasında, “ Ülkemizin bölünmez bütünlüğü için fedakarca görev yapan 2 polis memuru arkadaşımızı hain bir saldırı sonucu şehit edilmesi bizleri son derece üzüntüye terk etmiştir. Terör bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir. Hainler vatanı ve milleti için canla ve başla çalışan 2 arkadaşımızı aramızdan ayırmıştır. Acımız büyüktür. Hainler sinsi saldırılarıyla ülkemizi kaosa sürüklemek istemektedir. Kandan beslenen şen odakları kendi insanlarının bile ekmeğini elinden almaktadır. Ülkemiz kirli oyanlara gelmeyecektir. Hukuk içinde gerekli cevap verilecektir. Terörle bir yere varamayacaklardır. Bir gün gelecek o terör kendilerini de vuracaktır. Terör insanları kemiren bir virüstür. Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlük için terörle mücadelesini devlet ciddiyeti içerisinde kararlılıkla sürdürecektir. Hainlere hak ettikleri cezayı en kısa zamanda vereceğiz” dedi.

Tunceli Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ise “ Hain bir saldırı sonucu 2 mensubumuzu şehit vermenin üzüntüsünü yaşıyoruz.  Ailelerinin acısını yüreğimizde paylaşıyoruz.  Aziz milletimizin birliği ve dirliği için  mücadele eden meslektaşlarımızı unutmayacağız. Onların emanetlerini koruyacağız. Vatanın bütünlüğü için  tüm güvenlik birimlerimiz   canlarını vermeye hazırdır. Şehitlerimizin ruhu şad olsun” diye konuştu.

Cenaze töreni İl müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün duasıyla sona erdi. Şehitlerin cenazeleri Malatya Belediyesine ait cenaze nakil aracına konularak Erhaç Havaalanı'na götürüldü ve buradan da uçakla Gökhan Büyükarslan'ın cenazesi Osmaniye'ye, Hakan Yavuz'un cenaze ise Trabzon'a gönderildi.

VATANDAŞ TEPKİSİ

Bu arada cenaze töreninin tamamlanmasının ardından protokolün arka kısmında bulunan Bekir Kızlarkayası isimli bir şahıs “Bende şehit yakınıyım. 4 yetimimiz var. 62 yaşındayım, hale terör can almaya devam ediyor. Ak Partili Milletvekilleri sizde buradasınız” diye tepki gösterdi. Güvenlik güçleri vatandaşı tören alanından uzaklaştırdılar.

KADİRLİ'DE DEFNEDİLDİ..

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde dün polis aracının geçişi sırasında teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan polis memuru Gökhan Büyükarslan (24) memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Polis memuru Gökhan Büyükarslan'ın cenazesi Malatya'da düzenlenen törenin ardından, Emniyet müdürlüğü'ne ait helikopter ile Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki şehir stadyumuna getirildi. İçişleri Bakanı Osman Güneş ve Emniyet Genel Müdürü Mustafa Bahrettin Demirer ve şehidin eşi Sevgi Büyükarslan ile 8 aylık bebeği Aleyna Nur da bir başka polis helikopteri ile şehir stadyumuna geldi. Şehit polis memurunun cenazesi, şehir stadyumunda helikopterden alınarak, cenaze aracı ile Merkez Hamidiye Cami'ne getirildi.

Şehidin cenazesi Merkez Hamidiye Camisi'ne getirildiğinde şehit yakınları fenalık geçirdi. Şehit polis memuru Gökhan Büyükarslan'ın eşi Sevgi ise, bayan polis memurlarının yardımı ile ayakta dururken, minik Aleyna'yı da bayan polisler kucağından indirmedi. Büyükarslan'ın cenazesi Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı cenaze namazının ardından, Kadirli Asri Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürü Mustafa Bahrettin Demirer, AKP  Milletvekili Durdu Mehmet Kastal, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Vali Celalettin Cerrah, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda Kadirli'li katıldı.

TRABZON'DA..

 

Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde şehit düşen polis memuru Hakan Yavuz'un cenazesi de Trabzon'un Yomra ilçesine bağlı Kıratlı köyünde toprağa verildi.

Şehit Hakan Yavuz'un naaşı Malatya'da düzenlenen törenin ardından helikopterle Trabzon Havalimanı'na buradan da ambulansla Yomra ilçesine bağlı Özdil beldesindeki merkez camiine getirildi. Cenaze namazına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Recep Kızılcık, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Trabzon Valisi Kızılcık ve Rize Valisi Hacımüftüoğlu, cenazede ayakta durmakta güçlük çeken şehidin babası Nazım Yavuz'un koluna girerek destek oldu. Şehidin babası Nazım Yavuz, annesi Elmas Yavuz 5 kardeşinin ağıtları yürekleri dağlarken baba Yavuz, "Ah oğlum seni böyle mi görecektim" diyerek oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi kılınan öğle namazının ardından Kıratlı köyünde toprağa verildi.

Şehit Hakan Yavuz, yaklaşık 4 buçuk yıl İstanbul Atatürk Hava Limanı'nda görev yaptıktan sonra son 1 yıldır da Tunceli'de görevde olduğu öğrenildi. Denizli Pamukkale Üniversitesi mezunu olan şehit polis Hakan Yavuz'un, asıl branşının fizik öğretmenliği olduğu ancak atamasının yapılmadığı için polislik mesleğini seçtiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız