SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Polislere Tören

A- A+ PAYLAŞ
 
BİTLİS’in Güroymak İlçesi Emniyet Müdürlüğü’nde görevli şehit polis memurları Şaban Kılıçaslan, Bülent Emen, Volkan Sabaz, Kamuran Ercan ve Yalçın Demir’in cenazeleri, kent merkezinde düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.Havanın yağışlı olması nedeniyle Bitlis Emniyet Müdürlüğüne ait halı sahada düzenlenen şehitleri uğurlama törenine, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da katıldı. Şehit yakınlarının katıldığı törende duygulu anlar yaşanırken, 19 kasımda düğün yapacak olan polis Volkan Sabaz’ın Bitlis’te kuaför olan nişanlısı Berna Soylu uzun süre tabuta sarılarak ağladı. Bitlis’ten aldıkları amca ve 5 kardeşi, Güroymak İlçesi’ne götürürken PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 5 polis memuru için düzenlenen tören saat 10.00’da başladı. 
 
Saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, teröristlerin amaçlarının toplumun içerisine ayrılık tohumları ekmek olduğunu söyledi. Kılıçlar, "Terör örgütü yandaşları ve mensupları milletimizin birlik ve beraberliğini asla bozamayacaklardır. Şanlı bayrağımız sonsuza dek dalgalanacaktır. Şehitlerimizin kutsal kanları ile sulanmış aziz vatanımızın geleceğine engel olamayacaktır. Düğünlere saldıran, çocuk genç, yaşlı demeden katleden eli kanlı bölücü örgütüne karşı cevabımızı her zaman, en kısa sürede, söz de değil, hak ettikleri şekilde vereceğiz. Bundan sonra da bu kararlılığımız devam edecektir. Kahramanca görev yapan aziz şehitlerimiz, sizler terör örgütüne karşı verdiğimiz her türlü mücadelede bizleri yalnız bırakmadınız. Bizlere bıraktığınız emanetlerinize sahip çıkacağız. Tertemiz kanlarınız ile suladığınız bu aziz vatan topraklarında rahat uyuyun. Aziz şehitlerimize ve aynı zamanda Hakkari Çukurca’daki askerlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyorum" dedi.    
 
Kılıçlar’ın konuşmasının ardından Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç tarafından dua okundu. Duanın ardından şehitler gözyaşları arasında memleketlerine uğurlanmak üzere ambulanslara konuldu. 
 
Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı cenaze töreniden monra şehit polisler Şaban Kılıçaslan’ın cenazesi memleketi Adana’ya, Bülent Emen’in cenazesi Balıkesir’e, Volkan Sabaz’ın cenazesi Kocaeli’ye ve Yalçın Demir’in cenazesi de Ağrı’ya gönderildi.
 
ŞEHİT CENAZESİNE KAR ENGELİ
 
Bitlis’in Güroymak İlçesi’nde şehit olan polis memuru Kamuran Ercan’ın cenazesi Bitlis’te düzenlenen törenin ardından Van’a götürülmek üzere yola çıkarıldı. Yaklaşık 50 araçla yola çıkan konvoy Bitlis- Kuskumkıran geçicinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kaldı. Aniden bastıran ve 10 santimi bulan kar yağışı görüş mesafesini sıfıra düşürürken, yolun kayganlaşması nedeniyle bazı araçlar da kaydı. Bunun üzerine Van Karayolları 11’inci Bölge Müdürlüğü 6 iş makinasını bölgeye sevk etti. Ekiplerin yaptığı çalışmanın ardından cenaze konvoyu Van’a gelmek üzere yoluna devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız