SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Savcı İçin Saygı Duruşu

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:24:48
Şehit Savcı İçin Saygı Duruşu
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde teröristler tarafından silahla vurularak şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz için Malatya Adliyesinde saygı duruşu yapıldı.

 Malatya Adliyesinin giriş katında gerçekleşen saygı duruşuna Vali Süleyman Kamçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Malatya Baro Başkanı Enver Han, hakimler ve savcılar, 2. Ordu Karargahında görevli askeri hakim ve savcılar, Malatya Barosu avukatları ve adliye çalışanları katıldılar.

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, “Cumhuriyetin hakimleri, Cumhuriyet Savcıları, avukatları ve tüm yargı mensupları görevlerinin başındadır. Dürüstçe, idealistçe, fedakarca ve onurlu bir şekilde görevlerinin başında bulunmaya devam edeceklerdir” dedi.

Başsavcı Alper, “Şehidimizin matemini yüreğimizde taşırken sizleri onun aziz hatırasına saygıya davet ediyorum” ifadesinden sonra, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve  topluluk sessizce dağıldı.

ESOB'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI..

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısını esnaf ve sanatkar camiası olarak kınadıklarını bildirdi.

 Keskin yayınladığı mesajında, “İstanbul’da yaşanan menfur olay sadece savcımıza ve yargımıza değil insanlığa, hukuka,  adalete  yapılan bir terör saldırısıdır. Hiçbir toplumun kabul etmediği bu terör saldırısını nefret ve şiddetle kınıyor, görevi başında şehit düşen Savcımıza Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınları ve tüm yargı camiasına sabır ile metanetle başsağlığı diliyorum.

Seçim sürecine giren ülkemizin huzurunu, barışını engellemek için yapılan bu tür saldırıları esnaf ve sanatkar  camiası olarak şiddetle kınıyor, bu tür provokasyonlara karşı ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu müddetçe olayların sağduyu ile aydınlatılacağına yürekten inanıyorum. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için millet olarak gereken özveriyi gösterip gerekli tedbirleri almamız gerekir. Başta yargımız camiamız olmak üzere ülkemizin başı sağ olsun” ifadelerini kaydetti.

Kaynak : Yeni Malatya Gazetesi (Burhan Karaduman)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız