SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Savcı Son Yolculuğuna Uğurlandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:25:10
Şehit Savcı Son Yolculuğuna Uğurlandı
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Adliyesi’nde düzenlenen silahlı saldırıda şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, son yolcuğuna uğurlandı. Cenazede şehit savcının eşi, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Mehmet Selim Kiraz’ın minik oğlu ise, babası için dua etti. 

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde düzenlenen saldırıda şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Eyüp Sultan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Bakan Bekir Bozdağ, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Birinci Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, mesai arkadaşları, savcılar ve hakimler katıldı.

Bir süre sonra cenazeye Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da katıldığı görüldü.

Cenazede taziyeleri baba Hakkı Kiraz kabul etti. Cenaze boyunca tek damla yaş akmayan acılı baba, ağlayanları da teselli etti. Şehit savcının oğlunu da bir an olsun yanından ayırmadı. Babası için dua eden minik çocuk, bir yandan da elindeki simidi yedi.

Şehit savcının eşi Yasemin Kiraz ise eşinin tabutuna son kez sarıldı. Eşinin fotoğrafını öpen Kiraz, gözyaşı döktü. Bazı vatandaşların Mehmet Selim Kiraz’ın fotoğraflarını taşıdığı görüldü.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın cenazesini İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Cenaze töreni ardından şehit için helallik alındı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup tarafından omuzlara alınan cenaze, toprağa verilmek üzere Eyüp Mezarlığı’nda toprağa verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız