SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Sonsuzluğa Uğurlandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:51:51
Şehit Sonsuzluğa Uğurlandı
A- A+ PAYLAŞ

Erzurum'da PKK'lı teröristler ile girilen çatışma sonucu şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin, son yolculuğuna Eskişehir’de uğurlandı. Tabut başında bekleyen şehidin ablası Funda Şahin’in, “Hadi kalksana yeşil gözlüm, bak ben dimdik duruyorum” feryatları yürekleri dağladı. 

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit olmuştu. Şehit askerlerden Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Uzman Onbaşı Şükrü Şahin’in şehit haberi, dün öğle saatlerinde anne Şaziye Şahin ve baba Alişan Şahin’e askeri erkan tarafından iletilmişti.

Şehidin bugün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

KARDEŞE ASKER SELAMI

Şehidin cenazesi, dün Erzurum’da yapılan askeri törenin ardından askeri uçakla Eskişehir’e gönderilmişti. Annesinin yaşadığı evde helallik alınmasının ardından şehit Uzman Onbaşı Şahin’in naaşı, cenaze namazı için Reşadiye Camii avlusuna getirildi. Türk bayrağına sarılı cenazenin cami avlusuna getirilişi sırasında şehidin ablası Funda Şahin, kafasında kardeşinin şapkasıyla askerlerle birlikte tören yürüyüşü eşliğinde musalla taşına kadar yürüdü. Daha sonra asker selamı veren acılı abla Funda Şahin, komando şapkası takan kardeşi Damla Şahin ve diğer abla Ferda Şahin ile birlikte cenaze namazına kadar al bayrağa sarılı tabutun başında bekledi.

ŞEHİT ABLASI: “KALKSANA YEŞİL GÖZLÜM”

Tören sırasında abla Funda Şahin’in feryatları yürek burktu. Şahin, “Eskişehirspor’un atkısını da getirdiler sana, maça gideceğiz hadi kalksana. Hadi kalk kardeşim. Ablanın bir tanesiydin, hani sen kalksana. Hadi kalk yiğidim, kalk da ablana sarılsana yeşil gözlüm. Hadi kalk, bak dimdik duruyorum. Sen de kalkıp karşımda dimdik dursana. Kalk aslanım, hadi kalksana yeşil gözlüm, ablasının bir tanesi. Şükrü’m kalksana. Ben seni Turhal’a gönderdim Erzurum’dan şehit getirdiler. Kalksana yiğidim, kalksana. Kalk diyorum sana kalk. Sana bunu yapanların Allah belasını versin. Kalk kardeşim, kalk, hadi kalk. Bak hala dik duruyorum. Dik duracağım” dedi.

“ESKİŞEHİRSPOR SENİN İÇİN GELMİŞ, KALKSANA”

Eskişehirspor atkısını tabutun başucuna koyarak feryatlarına devam eden Funda Şahin, “Kalksana maç var, ona gideceğiz, kalksana. Baksana Eskişehirspor senin için gelmiş, kalksana. Maça gideceğiz kardeşim. Yakışmıyor sana kalksana. Yakıştıramadım sana yeşil gözlüm, ablasının bir tanesi kalksana” ifadelerini kullandı.

“BİR OĞLUM DAHA OLSA YİNE FEDA EDERİM”

Cenaze namazının ardından oğlunun tabutuna sarılan baba Alişan Şahin de, “Yiğidim mekanın cennet olsun. Vatan sana feda olsun. Bir ölür bin diriliriz. Bir oğlum daha olsa yine feda ederim. Bu vatan bizim, bu bayrak bizim, bu millet bizim” diyerek ağladı. Daha sonra baba Şahin’i, koluna giren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve yakınları telkin etti.

Anne Şaziye Şahin de, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp dakikalarca gözyaşı döktü. Anne şahin, daha sonra törene katılanlarının taziyelerini kabul etti.

POLİSİN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Öte yandan, şehit için tören düzenlenecek cami çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri, törene katılacakları tek tek arayıp cami avlusuna öyle aldı.

TATİL DEĞİL VEDA ZİYARETİ OLMUŞ

3 ay önce mesleğe başlayan ve 24 yaşındaki şehit Şükrü Şahin’in 20 gün önce Eskişehir’e izne gelerek ailesiyle görüştüğü ortaya çıktı. Şehidin ailesiyle yüz yüze son görüşmesinin bu olduğu öğrenildi.

Şehidin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Daha sonra cenaze, Kanlıpınar Şehitliği’nde toprağa verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız