SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Üsteğmen Toprağa Verildi

A- A+ PAYLAŞ

Van'ın Gürpınar ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında şehit olan Üsteğmen Mesut Güler'in cenazesi, Malatya Askeri Şehitliği'ne defnedildi.

Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, İhsan Koca, Mehmet Şahin, Öznur Çalık, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve Belediye Başkanı Cemal Akın ve Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan'ın yanı sıra askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazını İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu kıldırdı. Şehidin babası Mustafa Güler ve 6 yıllık eşi Hilal Güler metanetini korurken, annesi Zeliha Güler gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin 5 yaşındaki kızı Nihal ise cenaze törenine getirilmedi.

Şehidin cenaze töreni sonrasında Malatya Askeri Şehitliği'ne taşınması esnasında anne Zeliha Güler'in oğlunun tabutunu son kez öpüşü ise duygu selinin yaşanmasına neden oldu.

Şehit Üsteğmen Mesut Güler'in cenazesi, Malatya Askeri Şehitliği'ne defnedildi.

GÜLER'İN ÖZGEÇMİŞİ
Şehit Jandarma Üsteğmen Mesut Güler, 3 Haziran 1974 tarihinde Doğanşehir'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya'da tamamladıktan sonra 1992 yılında Ankara Güvercinlik'teki Uzman Jandarma Okulu'na girdi ve 30 Ağustos 1993 yılında mezun oldu ve Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nda göreve başladı.

1995 yılında Jandarma Astsubay sınıf okulunu bitirerek 1996-98 yılları arasında Tunceli İl Jandarma Komutanlığında, 1998- 2002 yılları arasında İstanbul Halkalı Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda görev yaptı.

2003 yılında subay sınıf okulunu bitirdi ve 2003-2004'te Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'nda, 2004-2005 yılları arasında Zonguldak Jandarma Eğitim Tuğay Komutanlığında, 2005- 2007 yılları arasında Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yaptı.

2007 genel atamalarında Van Jandarma Komando Tabur Komutanlığı Karargah ve Destek Bölük Komutanlığı'na atanıp, 9 Ağustos 2007'de göreve başladı. 25 Mart 2009 tarihinde Başkale ilçesi Kür Tepe Üs bölgesindeki görevinden birliğe dönerken Gürpınar ilçesi Bozyiğit Köyü yol ayrımında meydana gelen trafik kazasında şehit oldu.

Üsteğmen Güler, evli ve 5 yaşında Nihal adında bir kız çocuğu babasıydı.

FOTOĞRAFLAR: Levent BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız