SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Uzman Çavuş İçin Tören

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:49:44
Şehit Uzman Çavuş İçin Tören
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, PKK’lıların açtığı ateş sonucu şehit olan Uzman Çavuş Yaşar Yeniören, Pendik Dumankaya Camisinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lıların açtığı ateşle şehit olan Uzman Çavuş Yaşar Yeniören için Pendik Dumankaya Camisinde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine şehidin babası Şaban Yeniören, annesi Nuray Yeniören, eşi Duygu Yeniören, 20 günlük bebeği ve 1 buçuk yaşındaki çocuğu ile AK Parti Milletvekili Erol Kaya, Hulusi Şentürk ve CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreninde anne Nuray Yeniören ve eşi Duygu Yeniören baygınlık geçirdi. Nuray Duygu'ya sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit Uzman Çavuşun cenaze namazı ikindi namazının ardından kılındı, top arabasına taşınarak askeri tören düzenlendi. Şehidin cenazesi, cenaze aracına taşınırken yakınları ve ailesi gözyaşlarını tutamadı. Uzman Çavuşun cenazesi Maltepe’de bulunan baba ocağına getirilerek helallik istendi ve ardından Başıbüyük mezarlığında toprağa verildi.

CİZRE'DE BİR ŞEHİT DAHA..

Bu arada Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Erdoğan Kaya’nın Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki baba ocağında yas var. Sabah 09.30'da Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılan operasyonda çıkan çatışmada yaralanarak hastaneye sevk edilen Uzman Çavuş Erdoğan Kaya, yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Kaya’nın Manisa’nın Saruhanlı ilçesinin Dilek mahallesindeki baba evine acı haber ulaştı. Mahallenin girişi ve şehidin baba evine Türk bayrakları asılırken, şehit yakınları ağıt yaktı. Şehit babası Tuncay Kaya, evin bahçesinde taziyeleri kabul etti. Ayakta durmakta zorlanan baba Kaya, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin amcası Kaya Kaya, acılarının büyük olduğunu belirterek, en son 3 ay önce düğünde görüştüklerini söyledi. Şehidin gazi olan amcası Adnan Kaya ise "Türkiye'nin başı sağolsun" diyerek şöyle konuştu: "Aynı aileden hem şehit hem de gazi çıkması bizim için gurur verici. Ben de 1994 senesinde Bitlis'te pusuya düşerek gazi olmuştum. Kaderimiz de yeğenimizi şehit vermek de varmış. Yeni düğününü yapmıştık. Gönüllü gitmişti. Diyecek bir şeyimiz yok başımız sağolsun. Bizim çok yeğenimiz var gerekirse onları seve seve şehit veririz."

Tuncay-Fatma Kaya çiftinin oğulları Erdoğan Kaya’nın 3 ay önce Meliha Erdoğan ile evlendiği ve 3 kardeş oldukları öğrenildi. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de baba Tuncay Kaya'ya taziye dileklerini sundu. Şehit Kaya’nın cenazesinin askeri törenin ardından akşam saatlerinde hava yoluyla Akhisar’a getirileceği, yarın öğle namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız