SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Yarbayın Eşi AKP'de

A- A+ PAYLAŞ

Şehit eşi de AKP'den 24'üncü dönem milletvekili aday adayı oldu.

Erzincan'da 11 Ağustos 2008 yılında meydana gelen mayınlı saldırıda şehit düşen Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı'nın eşi, Malatya İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Yard. Doç. Doktor Emine Şamdancı, AKP'den 24'üncü dönem milletvekili aday adayı oldu.

12 Haziran genel seçimleri öncesi AKP'den aday adaylığı için müracaat eden Yardımcı Doçent Doktor Şamdancı, bu kapsamda çalışmalarına hız verdi. Bilimsel çalışmalarıyla uluslar arası arenada adından söz ettiren Şamdancı, Yrd. Doç. Dr. unvanıyla İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı bölümünde görevini sürdürüyor. Şamdancı, Adli Patoloji alanında kendisini geliştiren sayılı bilim adamlarından birisi olarak dikkati üzerinde topluyor. Bilim dünyasında başarıdan başarıya koşan Şamdancı, siyaset meydanında kendisine yer bulmak istiyor.

Şamdancı, şehit düşen eşinin sorumluluğunu omuzlarında taşıdığını ifade edip, 3 yıl önce şehitlik mertebesine yükselen eşiyle her zaman gurur duyduğunu vurguladı.

Milletvekili seçildiği takdirde TBMM çatısı altında barışa ve kardeşliğe açılan kanunların çıkmasına yönelik mücadele vereceğini aktaran Şamdancı, hayatının geri kalan kısmını şehit ve gazi yakınlarının haklarını aramaya adayacağını ifade etti.

Eşini vatanı savunmak üzere PKK ile verdiği mücadele sırasında hain pusu sonucu kaybettiğini, ancak hayatta umutla bağlandığını kaydeden Şamdancı, bir bayanın karar mekanizmasında yer almasının önemli olduğuna inandığını aktardı.

Arguvan doğumlu olan 37 yaşındaki Şamdancı, eşinin kendisine bıraktığı 5 yaşındaki oğluyla hayata tutunmaya çalıştığını vurguladı.

Bu arada, aslen Ankaralı olan şehit yarbayın cenazesi, eşi Dr. Emine Şamdancı'nın isteği üzerine Malatya Şehitliği'nde toprağa verilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız