SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitler Anıtı ve Müzesi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki İç Güvenlik Şehitliği'nde terör ile mücadelede şehit düşen toplam 3 bin 682 askerin künyesi yer alıyor. Oluşturulan müzede ise özel bir teknikle yapılmış harita, şehitlere ait eşyalar bulunuyor.

İÇ GÜVENLİK ŞEHİTLER ANITI..
2. Ordu Komutanlığı'na bağlı İstihkam Alay Komutanlığı (Eski Şoför Er Eğitim Alayı) alanında bulunan İç Güvenlik Şehitler Anıtı, iç güvenlik için verilen mücadeleyi ve kararlılığı yansıtıyor.

Tek bir alan üzerinde Kültür Bakanlığı ile koordineli bir şekilde yaptırılarak 10 Aralık 1997 tarihinde açılışı gerçekleştirilen İç Güvenlik Şehitleri Anıtı'nda, 12 metrelik zafer sütununun önüne bütün şehitleri temsil eden 5 metre yüksekliğinde bronz Mehmetçik heykeli bulunuyor. Anıtın önünde 2 tane de aslan heykeli yer alıyor.

Buradaki 10 mermer sütunun üzerinde ise 2. Ordu Komutanlığı sorumluluk bölgesinde şehit olan 2 general, 264 subay, 228 astsubay, 304 uzman çavuş ve onbaşı, 2 bin 884 erbaş ve erin künyeleri sergileniyor.

VE MÜZE..
Doğu Anadolu Bölgesi'nde en fazla şehit verilen 25 ayrı noktadan alınan toprak numuneleri bir araya getirilerek yapılan Türkiye haritası, Malatya'da açılan Şehit ve Gaziler Müzesi'ne asıldı.

Malatya'da 2. Ordu Komutanlığı'na bağlı İstihkam Alay Komutanlığı alanında bulunan Malatya Şehitler ve Gaziler Müzesi'nde, şehitlerin şehadete erdikleri esnada üzerlerinde bulunan özel eşyaları ile diğer hatıraları sergileniyor. Şehitlere ait mektuplar, fotoğraflar, paralar, giyim malzemeleri, tespihler, kalemler, saatler ve künyelerin bulunduğu müzeyi ziyaret eden şehit yakınları ise gözyaşlarını tutamayarak evlatlarını anıyor.

Şehitler ve Gaziler Müzesi'nde üzerinde "Önce vatan" yazan ve topraktan yapıldığı belirtilen Türkiye haritasının ise Doğu'da terör örgütü ile mücadelede en fazla şehit verilen 25 ayrı noktadan getirilen toprak numunelerinin harmanlanması ile yapıldığı belirtildi. Haritanın üzerindeki bilgi notunda "2. Ordu Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Malatyalı şehitlerimizin şehadet yerlerinden alınan vatan topraklarından Fresko tekniği ile yapılmıştır. 'Önce vatan' ilkesi altın varakla işlenmiştir. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun" ifadesi yer alıyor.

Bu şekilde yapılan haritanın Türkiye'de bir ilk özelliği taşıdığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız