SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitler Günü Onların Şehit Oğullarının Doğum Günüydü

0
Güncellendi - 2020-03-20 01:57:17
Şehitler Günü Onların Şehit Oğullarının Doğum Günüydü
A- A+ PAYLAŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 23 yıl önce Kuzey Irak’a düzenlediği operasyonda şehit düşen Hava Pilot Üsteğmen Selim Keskinkılıç’ın ailesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde oğullarının doğum gününü kutlayarak, kabrine çiçek bıraktı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde şehit Hava Pilot Üsteğmen Selim Keskinkılıç’ın kabrinde farklı bir duygu yaşandı. 18 Mart 1972’de doğan ve 4 Haziran 1997’de şehit düşen Selim Keskinkılıç'ın 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde dünyaya gelmesi nedeniyle ailesi her 18 Mart’ta şehidin kabri başına ‘İyi ki doğdun, ruhun şad olsun’ yazılı çiçek bırakıyor.

4 Haziran 1997 tarihinde Kuzey Irak’taki Çekiç Operasyonu sırasında Zap’ta düşen helikopterde şehit olan Şehit Pilot Üsteğmen Selim Keskinkılıç’ın ailesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde oğullarının doğum gününü kutlayarak kabrine, üzerinde “İyi ki doğdun, ruhun şad olsun” yazlı çiçek bırakarak, dua etti.

Her yıl 18 Mart’ta şehit oğlunun kabri başına gelerek doğum gününü kutladıklarını ifade eden baba Ahmet Keskinkılıç, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü aynı zamanda şehidimin doğum günü. Her 18 Mart’ta şehidimin doğum gününü kutluyoruz. Gönül isterdi ki doğum gününü pastayla, mum üfleyerek kutlayalım ama kaderi böyleymiş. Bizde mezarı başında doğum gününü kutluyoruz. 18 Mart’ta geliyoruz, kabrini ziyaret ediyoruz ve doğum gününü kutluyoruz” dedi.

Keskinkılıç, gençlere Çanakkale ve şehitlikleri ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulunarak, “Şehitlerimizin bu vatanı bizlere nasıl emanet ettiklerini gençlerimizin bilmesi lazım. Şuanda dünyayı sarsan korona virüsü tehlikesi var. Bizlerin, insanların sağlığı için devletimizin aldığı kararla tören yapılmadı. İyi bir uygulama. Bizler geldik ziyaret ediyoruz” diye konuştu.

Keskinkılıç, 1997 yılında Kuzey Irak’ta düzenlenen operasyonda helikopteri füzeyle vurarak 11 askeri şehit eden teröristin 26 Mart 2017 tarihinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilmesiyle ilgili “Kanları yerde kalmadı. Bir nebze olsun yüreğimize su serpildi. Acısı geçmiyor ama onunla teselli buluyoruz. Giden geri gelmiyor, acıları bir türlü bitmiyor. Bir 23 yıl geçti, bir 23 yıl daha geçse acıları bitmez. İçerimizden acısı çıkmıyor” diye konuştu.

Ahmet Keskinkılıç, 23 yıldır 11 şehidin yer aldığı o fotoğrafı ise hiç yanından ayırmadığını söyledi.

Terör örgütü PKK’ya yönelik 1997 yılında Kuzey Irak’ta düzenlenen operasyonda helikopteri füzeyle vurarak 11 askeri şehit eden ‘Ferhat Dersim’ kod adlı Yusuf Doğan, Tunceli’nin Kutu Deresi bölgesinde 26 Mart 2017 tarihinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilmişti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Vahap (4 yıl önce)
    Allah(c.c) Rahmet Eylesin. Güzel kardeşimin ruhu şad olsun. Rabbim Ailesine ve sevenlerine sabırlar versin. Bizleri de şehidimizin ve tüm şehitlerimizin şefaatine nail eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hilmi (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun sizlerede sabırlar versin. Bütün şehitlerede Rabbim rahmetiyle yargılasın bizlerede şefaatlerini nasip eylesin İnşaAllah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin sizlere sabırlar versin ne zaman mezarlığa gitsem şehitliği ziyaret ederim oradaki duyduğum manevî hazzı kelimelerle ifade edemem bütün şehitlerin manevi huzurlarinda saygı ile eğiliyorum.
    0
    0
    Yanıtla