SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitler İçin Anma Töreni

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:09:23
Şehitler İçin Anma Töreni
A- A+ PAYLAŞ

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Malatya’da anma programı düzenledi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Malatya Şehitliği'nde tören düzenlendi. Törene; Vali Vasip Şahin, 7.Ana Jet Üs Komutanlığı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Atilla Darendeli, Belediye Başkan Ahmet Çakır, 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yıldırım Kılıçkıran, İl Jandarma Komutanı Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy, İl Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Karlı, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Duran Şahin, çok sayıda kumu kurum ve kuruluşu temsilcisi, siyasi partilerin temsilcisi, şehit aileleri, gaziler, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören çelenk sunumu ile devam etti. Şehitlik Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri çelenkleri ile siyasi parti çelenkleri sunuldu.

Törende 2. Ordu Komutanlığında görevli kurmay Binbaşı Ali Ertürk tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Vali Vasip Şahin ise anıt defterini imzalayarak, “Milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarınızı feda etmekten çekinmeyip, şahadet şerbetini içen, mukaddes kanlarıyla vatanımızın her karış toprağını sulayıp bize bu toprakları vatan olarak hediye eden siz aziz şehitlerimizin bir kez daha huzurundayız. Sizlerin emaneti olan vatanımızı sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığıyla; uğruna canlar verdiğiniz bu aziz vatanımızın kalkınmasında devletimizin ve milletimizin birliğinin ve bağımsızlığının korunmasında üzerimize düşen görevi harfiyen yerine getireceğimizi bilmenizi isterken aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, sizleri rahmetle anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun” ifadelerini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından şehitlikteki mezarlar ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Şehitliğe gelen ailelere katılımcılar yakın ilgi gösterdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız