SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitler İçin Lokma Dağıttılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:30:44
Şehitler İçin Lokma Dağıttılar
A- A+ PAYLAŞ

Son günlerde artan terör saldırıları ile art arda gelen şehit haberleri tüm Türkiye’yi yasa boğarken bugün Malatya’da bir esnaf şehitler için lokma dağıttı. 

Soykan Meydanı'nda bulunan bir tatlıcı tarafından gerçekleştirilen etkinlikte önce Kur’an-ı Kerim okundu daha sonra vatandaşlara lokma ikramında bulunuldu. Vatandaşlar, ülkede artan terör saldırılarını kınayarak şehit asker ve polislere Allah’tan rahmet dilediler.

Lokma dağıtan esnaf Ali İpek, her gün gelen şehit haberleri karşısında herkesin derinden üzüldüğünü ifade ederek, biran önce bu acı haberlerin kesilmesini diledi. Ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini belirten İpek, herkesi sağduyulu olmaya davet etti.

Bu arada, Hacı Mehmet Korkusuz adlı esnaf da şehit olan asker polisler için lokma dağıttı. 

Korkusuz yaptığı konuşmada, ”Türkiye’deki son günlerde yaşanan olaylardan dolayı Türk Askeri, Türk polisi şehit olmuştur, Allah rahmet eylesin. Biz de vesileyle bu şehitlerimizin anısına hatim duası yaptık ve şimdide lokma dağıtıyoruz. Bütün esnafın bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. İnşallah bu terör belası başımızda gider, tekrar bütün şehitlerimize Allah’ta rahmet deliyorum" dedi.

MESOB MEVLİD OKUTUP, LOKMA DAĞITACAK..

Öte yandan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkar camiası olarak başlatmış oldukları “hepimiz Kardeşiz” kampanyası kapsamında 12 Eylül Cumartesi günü Şehitler için Mevlidi-Şerif okutup, lokma dağıtılacaklarını, ardından ise esnaflarımızın işyerlerine “Hepimiz Kardeşiz” afişlerinin asılacağını bildirdi.

Keskin yaptığı yazılı açıklama da, “Hakkari, Dağlıca, Iğdır ve ülke genelinde son zamanlarda artan terör saldırıları ve beraberinde artan gerilimler nedeniyle esnaf ve sanatkar camiası olarak üst kuruluşumuz olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu öncülüğünde  “Hepimiz Kardeşiz” kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Kampanyamız kapsamında 12 Eylül Cumartesi günü saat 12.00’de Yeni Cami’de Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutulacak ve Öğle Namazı sonrasında Lokma dağıtımı yapılacaktır. Program sonrasında esnaflarımızın işyerlerine ve araçlarına  “Hepimiz Kardeşiz” afişleri asılacaktır. Ülke genelinde yaşanan terör olaylarında birlik ve beraberliğimizin zarar görmemesi için başlatmış olduğumuz “Hepimiz Kardeşiz” kampanyası kapsamında düzenleyeceğimiz programlara Malatyalı hemşerilerimizin katılımını bekliyoruz.  Bu vesile ile bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Keskin, “Esnaf ve sanatkar bu ülkenin bel kemiğidir.  Ahilik Kültürümüzün geleneği olarak kardeşlik hukukumuza ve kardeşlik bağlarımıza sahip çıkacağız. Bu kardeşliğimizi günlük siyasi çekişmeler uğruna ve sinsi terör oyunlarına kurban ettirmeyeceğiz. Esnaf ve sanatkar kesimi dün olduğu gibi bugünde ülkesi ve milleti için dimdik ayaktadır. Hiçbir şer odak ve alçakça saldırılar kardeşlik hukukumuzu bozamayacaktır. Birliğimizi, beraberliğimizi ve dirliğimizi bozmak isteyenlerin karşısında esnaf ve sanatkarın safı milleti ve devletidir” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız