SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitler İçin Tören

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:31:52
Şehitler İçin Tören
A- A+ PAYLAŞ

Iğdır'da mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Onbaşı Mustafa Altan ile er İbrahim Özkıdır’ın naaşları memleketine uğurlandı.

Ağrı Dağı eteklerindeki Korhan Yaylası Bayraktepe mevkiinde güvenliği sağlamak için nöbet tuttuğu esnada mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Onbaşı Mustafa Altan ile er İbrahim Özkıdır için, Iğdır Jandarma Alay Komutanlığında tören düzenlendi. Vali Ahmet Pek, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral M. İhsan Batı, 1. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Yatkın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz ve askeri yetkililerin katıldığı törenin ardından, Altan ve Özkıdır’ın naaşları askeri uçakla Gaziantep’e gönderildi.

GAZİANTEP'TE..

Iğdır'da vatani görevini yaparken mayın patlaması sonucu şehit olan jandarma er İbrahim Özkıdır, Gaziantep’te son yolculuğuna uğurlandı. Şehit annesi oğluyla, tabutuna son defa dokunarak vedalaştı. 

Bahaeddin Nakıboğlu Camii'nde düzenlenen cenaze törenine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, askeri erkan, kurum müdürleri, daire amirleri, şehit İbrahim Özkıdır'ın ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Özkıdır, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Şehit askerin annesi, oğlunun tabutuna son defa dokunarak, ağıt yaktı. Cenaze, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

ADANA'DA..

Iğdır’da mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Mustafa Altan’ın cenazesi, memleketi Adana’da gözyaşları eşliğinde defnedildi. Cenaze töreninde 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı’ya sarılarak “Komutanım koruyamadılar, vatan sağ olsun, gerekirse ben de askerlik yaparım” diyen şehit babası, çözüm sürecini desteklediklerini söyledi. 

Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası'nın Bayraktepe bölgesinde bastıkları mayının patlaması sonucu silah arkadaşı İbrahim Özkıdır ile birlikte şehit olan 21 yaşındaki Jandarma Er Mustafa Altan’ın naaşı, İncirlik'teki 10. Tanker Üs Komutanlığı’na getirildi. Terhisine 3,5 ay kala şehit olan Altan’ın cenazesi, buradan konvoy eşliğinde Yüreğir ilçesine bağlı Yahşiler Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Evin tek erkek çocuğu olduğu öğrenilen şehidin cenazesi, evlerinin önüne getirildiğinde, şehidin yakınları uzun süre tabutun üzerinde gözyaşı dökerken, şehidin kız kardeşi Meryem Altan ve anne Latife Altan sinir krizi geçirdi.

Şehidin cenazesi, buradan cenaze arabasına yüklenerek Yahşiler Mahallesi’ndeki mezarlığa getirildi. Altan’ın cenazesi, İl Müftüsü Arif Gökce’nin kıldırdığı namazın ardından toprağa verildi. 

Şehit babası Altan, cenaze töreninde 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı’ya sarılarak “Komutanım koruyamadılar, vatan sağ olsun, gerekirse ben de askerlik yaparım” dedi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın katıldığı cenaze töreninin ardından gazetecilere konuşan şehit babası, barış sürecini desteklediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Vatan sağ olsun, nasıl yapalım mecbur destekleyeceğiz. Acıları dindirin temennimiz o -bir kişi bir kişidir kurtulursa- Çözüm sürecini şimdiye kadar destekliyorduk. Bundan sonra da destekleyeceğiz. Vatan sağ olsun. Gerekirse ben bile canımı feda ederim. Vatan uğruna 7’den 70’e canımızı feda ederiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız