SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitler İçin Tören

A- A+ PAYLAŞ

Erzincan'ın Kemah İlçesinde teröristlerce şehit edilen askerlerden Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı ve Uzman Çavuş Selim Kabataş bugün ikindi namazını müteakip Malatya'da toprağa verilecekler. Bu arada törene İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın ile Emniyet Genel Müdürü ve Malatya eski valisi Oğuz Kağan Köksal'ın da katılacakları bildirildi.

İKİNDİ NAMAZINI MÜTEAKİP..
İki şehidin cenazesinin bugün helikopterle Erzincan'dan Malatya'ya getirileceği bildirildi. Şehitler için Şehir Mezarlığı Camii'nde ikindi namazını (saat 16.24) müteakip cenaze namazı kılınacağı, cenazelerin daha sonra askeri törenle Şehir Mezarlığı Şehitliği'nde toprağa verileceği bildirildi.

OLAY..
Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 Ağustos günü saat 21.30 sıralarında Sarıyazı Köyüne terör örgütü mensubu 3 kişi gelerek bir miktar erzak aldı. Bu konuda alınan duyumu teyit etmek için 11 Ağustos günü saat 05.00'ten itibaren Alp Karakolunda konuşlu Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı ile Kemah İlçe Jandarma Komutanlığına ait birlikler yaya olarak Sarıyazı Köyüne intikal etti.

Daha sonra Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı ve Kemah İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yılmaz Tankül'ün de içinde bulunduğu Jandarma devriye aracı, Sarıyazı Köyü'ne giderek vatandaşlarla toplantı ve görüşme yaptıktan sonra Kemah'a doğru yola çıktı. Araç, Sarıyazı- Olukpınar Köyü yolayırımına geldiğinde teröristlerce daha önceden yola döşenen patlacıyı madde uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlama sonucunda 11 personelden 7'si olay yerinde şehit oldu. Helikopterlerle kaldırılan dört yaralıdan ikisi de hastanede şehit olurken, diğer iki yaralının tedavisi devam ediyor. Bölgede hava destekli operasyonlara devam ediliyor.

ADD'NİN AÇIKLAMASI..
Öte yandan Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, yaptığı yazılı açıklamada, 9 askerin şehit edilmesi olayının ilginç boyutuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Arkasında emperyalist devletlerin bulunduğu Bölücü Terör, canımızı yakmaya devam ediyor.

"Erzincan'ın Kemah İlçesi'ne bağlı Olukpınar Köyü yakınlarında, askeri aracımızın geçişi sırasında, teröristlerin yola yerleştirdikleri mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu l'i subay, 8'i Mehmetçik olmak üzere, 9 askerimizin şehit olduğunu, 2 askerimizin de yaralandığını büyük bir acı ve üzüntüyle öğrendik.

Bugün Erzincan’da dokuz askerimizi şehit eden hain saldırının arkasındaki gücü doğru tespit etmek her şeyden daha önemlidir.

Kemah'ta şehit verdiğimiz 9 vatan evladının eli kanlı PKK tarafından katledilmeleri basit bir terör eylemi değildir.

PKK işte böyle bir savaşta Türkiye'nin geleceğine karşı taşeronluk yapmaktadır.
Türkiye'nin Gürcistan'la ilişkileri de gerek ticari gerek diplomatik gerekse askeri boyutlarıyla bu kapsamdadır.

Bilindiği gibi Rusya Güney Osetya bahanesiyle Gürcistan'a savaş açtı. Gürcistan Yönetimi ise, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı’yla Türkiye üzerinden ABD ile sıkı bağlantı kurmak amacındadır. PKK'nın Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı'nın Erzincan bölgesinin güvenliğini sağlayan Türk askerlerini şehit etmesi rastlantı değildir.

PKK’nın bu saldırısı; Türkiye'nin geleceğini çok yakından ilgilendiren ve enerji güvenliğini içeren uluslararası bir savaşın içine Türkiye’nin çekilmesi amacını taşımaktadır. PKK. Savaş taşeronluğu yapmaktadır.

Kemah'ta şehit verdiğimiz 9 vatan evladının basit bir terör eylemiyle şehit olmadıkları açıkça ortaya çıkmaktadır. Bu Türkiye'nin doğrudan geleceğini ilgilendiren ve enerji güvenliğini içeren uluslararası bir savaşın sonucudur.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve milletimizin acısını kuvvete dönüştüreceğine, emperyalist saldırganlara ve kuklalarına gereken cevabı vereceğine olan inancımız tamdır.

Bugünlerde hepimizi rahatsız eden sıkıntıya sokan, üzen bu topraklar üzerinde bu kadarı da olmamalı dedirten çirkin manzaraları, haberleri hep birlikte yaşıyoruz ve görüyoruz.

Biz, ulusun , devletin, ülkenin birliğine, dirliğine, göz diken insanlara mihraklara, kötü niyetli çevrelere karşı mücadele vermezsek eğer yarın çocuklarımızın perişan olacağı ve üzerimize düşen görevin şehitlik veya gazilik olacağının bilincindeyiz.

Emperyalist güçlerin maşası haline gelen hainler bilmelidir ki; Her ne şekilde olursa olsun, vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkumdurlar

Uluslar arası bir savaşın taşeronluğunu üstlenen PKK’nın yaptığı bu hain ve kalleş saldırıyı nefretle kınıyoruz. Yapılan hain ve alçak saldırıda yaşamını kaybeden kahraman Şehitlerimize rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi, sunarız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız