SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Şehitler Nurlu, Gaziler Onurlu İnsanlardır”

0
Güncellendi - 2017-09-21 19:07:27
“Şehitler Nurlu, Gaziler Onurlu İnsanlardır”
A- A+ PAYLAŞ

Gaziler Günü dolayısıyla, Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gazi, şehit ve gazi aileleri onuruna yemek daveti verildi.

Orduevi’nde verilen yemek davetine; Vali Ali Kaban, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Ziya Öztürk, askeri ve mülki erkan, gaziler, şehit ve gazi aileleri katıldı.

Yemek davetinde konuşan Vali Ali Kaban, gaziliğin devam eden bir süreç olduğuna vurgu yaparak, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in yoğun programına rağmen gaziler ve şehit yakınlarıyla bir arada olabilmek için programa katıldığını söyledi.

Vali Kaban, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'inde gazi olduğunu ifade ederek, “2. Ordu Komutanımızı çok değerli gazimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kendisinin şahsında bütün ordumuzun gazi bireylerini selamlıyorum. Aramızdan ayrılmış gazilerimizi rahmetle anıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

2.Ordu Garnizon Komutanlığı’nda görevli Piyade Yarbay Fatih Güler’in Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, ‘şehitler nurlu, gaziler onurlu insanlardır’ sözünü hatırlatan Kaban, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehitlerimiz inancımız gereği hiçte aramızdan ayrılmamıştır. Nurlu bir yaşamı sürdürüyorlar. Gazilerimiz ise şehit olmamış ama yaşayan en onurlu kişi olarak aramızda bulunuyorlar. Bizde onlarla Gaziler Günü’nü kutlarken bu duygularla gazilerimizi bağrımıza basmak sadece bugüne has değil, ondan sonraki günlerde de daima temas halinde olmak istiyoruz. Her zaman gazilerimize kapımız açık. Biz sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da şehitleri rahmetle anarken, gazilere her zaman saygıyla yaklaştıklarını belirtti.

Çakır, gazi ve gazilerin aileleriyle onur duyduklarını ifade ederek, “Ülkemiz büyümesine devam ediyorsa, bağımsızlığına devam ediyorsa, bayrağımız dalgalanıyorsa, her geçen gün refah seviyesini yükseltiyorsa, bunu şehitlerimize, şehitliği göze almış gazilerimize borçluyuz. Ülkesi için, ülkesini temsil için başka topraklara gitmiş, vatanı için terörle mücadele etmiş ve bu esnada yaralanmış gazilerimiz var. Bütün gazilerimiz saygı değer. Bu unvanlar ailelerimiz için en büyük şeref madalyası. Şehit ailelerimiz, gazi ve gazi ailelerimiz toplumumuzda her zaman saygın bir aile olarak görülür. Bu ebediyen de böyle olacaktır” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Rasim Bulut ise “Vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü ile milli birlik ve beraberliğimizin bekası uğruna üstün fedakarlıklar göstererek; canı ve kanı pahasına göğsünü siper etmiş ve gazilik mertebesine ulaşarak bu nişanı bir ömür boyu gururla taşımış gazilerimizin, değerinin anlaşılması ve hak ettikleri şekilde övgü ve minnetle anılması açısından Gaziler Günü ayrı bir önem taşımaktadır. Biz ana ve babaların ellerine kına yakarak asker ocağına uğurladığı evlatlarına ‘ya şehit ol ya gazi’ diye öğütte bulunduğu, şehitlik ve gazilik makamını her şeyden üstün tutan, en yüce makam olarak gören bir milletin mensuplarıyız. Bu şuurla; asırlardır tarih sahnesinde şehit ve gazileri veren milletimiz, dün olduğu gibi bugünde aynı şuurla şehit ve gaziler vermektedir” diye konuştu.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız