SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Şehitler Nurlu, Gaziler Onurlu''

A- A+ PAYLAŞ

Görev sırasında şehit olan 2 polis memuru ve bir emniyet bekçisinin yakınları ile gazi olan 2 polis memuruna Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer adına Devlet Övünç Madalyaları, Malatya Vali Vekili Bayram Öz tarafından verildi. Bu arada, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız da mesajında, terör örgütü mensuplarının şehit yakınları ve gazilere yaklaşarak kullanmak istediklerini, bu tuzağa düşülmeyeceğini söyledi.

GAZİLER GÜNÜ'NDE..
Gaziler Günü dolayısıyla ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı ve anıta çelenk konuldu. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi salonunda, şehit yakınları ve gazilerin madalya töreni yapıldı.

Törene şehit emniyet mensuplarının yakınları ile 2 gazi polis memurunun yanı sıra Vali Vekili Bayram Öz, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Belediye Başkanı Cemal Akın, 7.Ana Jet Üs komutanı Tuğgeneral Mehmet Çetin, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ile askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı.

"ŞEHİTLER NURLANMIŞ, GAZİLER ONURLANMIŞTIR.."
Vali Vekili Bayram Öz, yaptığı konuşmada, “ Bugün Anadoluyu vatan toprağı yapan şehitlerimizin manevi huzurlarında; onların yakınları ve gazilerimizle birlikteyiz. Üzerinde asırlardır yaşadığımız ve her köşesi şehit kanlarıyla sulanmış olan bu güzel vatanımızın yer aldığı coğrafya maalesef rahat değil.” diyen Veli Vekili Öz, konuşmasında daha sonra şunları belirtti:

“Bazı emperyalist karanlık güçlerin ve işbirlikçi hainlerin yurdumuz üzerinde kötü emelleri hep oldu,olmaya da devam ediyor.

Cumhuriyet döneminde yurdumuzda zaman zaman şu veya bu nitelemelerle kargaşa, kaos yarattılar;huzursuzluklar çıkardılar, ama her defasında başta kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Güvenlik Güçlerimiz olmak üzere milletimizce bertaraf edildiler. Bildiğiniz gibi yakın zamanda da bölücü terörü yarattılar ve yaşatıyorlar. Bu terör nedeniyle binlerce vatandaşımızı kaybettik, güvenlik güçlerimizden şehit verdik.

Ama biz en yoksul en olumsuz şartlar içerisinde bulunduğumuz zamanda bile yedi düvele karşı istiklal savaşını veren yüce bir milletiz. Milletimizin gönlünde şehitlerimiz nurlanmış, gazilerimiz onurlanmış şahsiyetlerdir.

Biz tüm vatandaşlarımız toplumun her kesimi bağımsızlığımız ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü etrafında sıkılmış bir yumruk oldukça hiç kimsenin gücü ülkemize zarar vermeye yetmeyecek ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Şimdi,vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna yaşamlarının baharında canlarını veren 3 emniyet şehidimizin yakınına ve 2 gazimize sayın Cumhurbaşkanımız adına devlet övünç madalyalarını sunuyoruz."dedi.

"KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN.."
2.Ordu Komutanlığı’ndan Kurmay Yarbay Ekrem Olgar da, “ Yüce Türk Milleti vatanı için canını hiçe sayarak şehit düşen veya bu uğurda gazi olan evlatlarına ve geride kalanlarına sahip çıkmakta, maddi ve manevi olarak her türlü desteği vermektedir.

2.Ordu Komutanlığı kurulduğundan bugüne kadar çeşitli muhaberelere ve 1974 yılında Kıbrıs Barış harekatına katılmış ve üstün kahramanlıklar göstermiştir. 1983 yılında Malatya’ya intikal eden 2.Ordu Komutanlığı 18 il sorumluluk bölgesinde bölücü terör örgütü unsurlarına karşı gerek içerde, gerekse Irak kuzeyinde etkili mücadelesine devam etmektedir.

2.Ordu Komutanlığının mensupları geçmişte olduğu gibi bugünde ulu önde Atatürk’ün önderliğinde başlayan medeniyet mücadelesine engel olabilecek her türlü fikir ve bölücü harekete karşı sürdürülen mücadelenin kazanılacağına inanmaktadır. Bundan kimsenin şüphesi olması. Gerektiğinde bu milletin vatan ve millet uğruna neler feda edildiğini tarih ve bu salondaki gazilerimiz göstermiştir." dedi.

"TÜRKİYE'NİN LİDERLİĞİNDE OLUR.."
İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Numan Durak Aksoy ise gazilik ve şehitlik olgusunu dile getirdiği uzun konuşmasında, şehit yakınları ile gazilere gerekli önemin verilmesini istedi.

Aksoy konuşmasında,” Günümüzde tarihçilerin ve sosyologların yapmış olduğu çalışmalar tek bir gerçeği göstermektedir. Bu gerçek 1900’lu yılların başından bu yana savaşların ve çatışmaların bitmediği Ortadoğu’ya, Balkanlar’a ve Kafkasya’ya kalıcı barışın getirilebilmesinin, ancak bu tarihi mirasın varisi olan Türkiye’nin liderliğinde mümkün olabileceğini göstermektedir.. Türkiye’nin liderliğinde mümkün olabileceğini göstermektedir. Türkiye’nin liderliğinde oluşturulacak bir birlik, hem çatışmaların sonu olup bölgeye kalıcı barışı getirecek, hem de tüm bölge ülkelerinin güçlü bir ekonomik işbirliği içerisinde girmesiyle tüm halkların yaşam kalitesini yükseltecektir.

Bu bölgede yaşayan devletlerin hem askeri , hem de siyasi açıdan en güçlü olabilecekleri model, hiç şüphesiz birbirleriyle çatışmak yerine güçlerini birleştirmeleriyle oluşacak olan modeldir” dedi.

MADALYALAR..
* Törende daha sonra Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde 14.06.2000 tarihinde şehit olan polis memuru Sait Korkmaz adına babası Yusuf Korkmaz’a,

* Mersin’in Silifke ilçesinde 3.8.2003 tarihinde şehit olan polis memuru Hüseyin Kayabaş adına oğlu Ali Bahadır Kayabaş'a,

* Hekimhan ilçesi Kocaözü Beldesi’nde 18.08.1996 tarihinde şehit olan Bekçi Kalender Kısıklı adına eşi Fadime Kısıklı'ya,

* İstanbul Emniyet müdürlüğü’nde görevliyken 23.05.1998 tarihinde trafik kazası geçirerek görev malulü olarak emekliye ayrılan polis memuru Mustafa Çobanoğlu'na,

* Iğdır’da görevliyken 19.04.2005 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan polis memuru Osman Güleç’e Devlet Övünç Madalyaları Vali Vekili Bayram Öz tarafından verildi.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE YEMEK..
Gaziler Günü etkinlikleri içerisinde 2. Ordu Komutanlığı’nca da şehit yakınları ile gazi ve yakınlarına Orduevi’nde öğle yemeği verildi. Yemeğe Vali Vekili Bayram Öz, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın eşi Ayşe Iğsız ile askeri yetkililer de katıldı.

ORDU KOMUTANININ MESAJI..
Yemekte, 2.Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın mesajı da okundu.

Iğsız mesajında, “ Türk Silahlı Kuvvetleri, sizlerin bıraktığı zafer meşalesini daha da yükseklere taşıyacak ve kendisine verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye devam edecektir.

Bizlere bırakmış olduğunuz kutsal emanet, Türkiye Cumhuriyeti’ni, sizlerden aldığımız güç, inanç ve özveriyle, Atatürk ilke ve Devrimleri doğrultusunda, gerektiğinde gözümüzü kırpmadan canımızı feda ederek , sonsuza kadar koruma ve yaşatma azim ve kararlılığında olduğumuzu bir kez daha teyiden ifade etmek istiyorum.

Şehitlerimizin ve gazilerimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Yüce Türk ulusu ve onun göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri, sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır.

Terör örgütü ve onun uzantıları, bazı şehit ve gazi ailelerine yaklaşarak onları kendi amaçları istikametinde kullanmaya çalışmaktadır. Aziz şehitlerimizin kemiklerini sızlatabilecek böyle bir tuzağa, hiç bir şehit gazi ailesinin düşeceğine inanmıyorum.”

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY (Görüş Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız