SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitlere Hazin Tören

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:51:52
Şehitlere Hazin Tören
A- A+ PAYLAŞ

Bitlis'in Sehi ormanları bölgesinde düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edilen Jandarma Uzman Onbaşı Eren Kılıç (25) ve Samet Pişkin (25) için tören düzenlendi. 

Şehit Pişkin ve Kılıç için Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığı Sorgun kışlasında tören yapıldı. Şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından helikopterle tören alanına getirilen şehit Kılıç'ın yakınları teröre tepki gösterdi. Tabuta sarılarak ağlayan ve ayakta durmakta güçlük çeken Kılıç'ın yakınlarını, askeri personel teselli etti. Şehit askerlerin saldırıda yaralanan silah arkadaşları törene katıldı.

Törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, bütün şehitlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Şehitlerin bu vatan için canlarını feda ettiğini ifade eden Çınar, şöyle konuştu: "Bütün şehit ve gazilerimize minnet duygularımı arz ediyorum. Şehitler, bu vatan için bir insanın verebileceği en değerli şey olan canlarını feda etti. Tıpkı Çanakkale'deki ataları gibi. O ecdadın mirasına sahip çıktılar. Kahraman ordumuzun bütün mensupları gibi gerekirse vatan için canlarını feda etmeye yemin ettiler, gerekti ve sözlerini tuttular. Onlar Türkiye gibi cennet bir vatanı ve eseri bırakarak ölümsüzleştiler. Aslında Kur'an-ı Kerim'de söylendiği gibi 'onlar ölmedi.' Cenab-ı Allah şehitler için 'onlara öldü demeyin, onlar ölmedi' diyor. Bu vatanın her karış toprağı onların amel defteri oldu."

Şehitliğin önemini anlatan Çınar, şunları söyledi: "Bütün tarihin her döneminde var olmuş ve her döneminde büyük medeniyetler kurmuş, insanlara adalet ve insanlık anlamında büyük model oluşturmuş ecdadımızın ve milletimizin, bize bırakmış olduğu ve ebediyen yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kahraman ordusunun ve güvenlik güçlerinin her zaman güçlü olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum. Bu bütün dünyanın geleceğinin, insanlığının adalet ve huzuru için gereklidir. Mustafa Kemal'in dediği gibi geçmişte olduğu gibi bugün de dahili ve harici düşmanlar, harici egemenler, emperyalistler ve onların uşakları, ellerinden gelen bütün kötülüğü yapıyor. O kirli emellerine ulaşamayacaklar. Cenab-ı Allah devletimize zeval vermesin." 

Şehit yakınları teröre lanet getirerek, terörle mücadele için Bitlis Valisi Ahmet Çınar ve komutanlardan kendilerine silah verilmesini istedi.

Ardından Tatvan Müftüsü Mehmet Şirin Aysal tarafından yapılan duaların ardından helikoptere konulan Kılıç'ın cenazesi Ankara'ya, Pişkin'in cenazesi de Tokat'a götürülmek üzere Van'a gönderildi.

Törene Bitlis Valisi Ahmet Çınar, askeri erkan, şehit askerlerin silah arkadaşları, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

PİŞKİN MEMLEKETİNDE..

Bitlis'te bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğinin patlatılması sonucu şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Samet Pişkin’in naaşı toprağa verildi. 

Şehit Pişkin’in cenazesi Bitlis’teki törenin ardından uçakla Merzifon Askeri Havaalanı'na getirildikten sonra, konvoy eşliğinde helallik alınmak üzere Tokat’ın Niksar ilçesindeki baba ocağına getirildi. Mahalle halkı tekbir getirerek "Samet'im hakkını helal et bize" şeklinde slogan attı.

Şehidin babası Fikri, annesi Katibe, kız kardeş Zeynep Pikin ve nişanlısı Zeynep Örs şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Pişkin’in cenazesi daha sonra sloganlar içerisinde törenin yapılacağı Ulu Camii bitişiğindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesine getirildi. Cami avlusunun yetersiz olması dolayısıyla cenaze namazı okul bahçesinde kılındı. 

Burada düzenlenen cenaze törenine; Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, AK Parti Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır, Zeyid Aslan, Celil Göçer, Yusuf Beyazıd, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, ilçe belediye başkanları ile binlerce vatandaş katıldı. İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından kılınan cenaze namazı sonrasında şehidin anne, babası ve kız kardeşi ile nişanlısı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. 

Askeri tören mangası tarafından şehidin naaşı omuzlarda taşınırken, şehidin nişanlısı Zeynep Örs baygınlık geçirdi. Şehidin annesinin feryatları ise yürekleri dağladı. Komutanlar da şehidin cenazesini taşıyan araca elleri ile dokunarak son yolculuğuna uğurladı. 

Harmancık Mezarlığı’na götürülen şehit Pişkin, burada dualarla toprağa verildi.

BİR ŞEHİT DE GİRESUN'A..

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Giresunlu Jandarma Uzman Çavuş Birkan Gündüz'ün cenazesi de memleketi Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde gözyaşlarıyla karşılandı. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Birkan Gündüz'ün cenazesi askeri uçakla Ordu-Giresun Havaalanı'na getirildi. Şehit Birkan Gündüz'in cenazesi daha sonra buradan karayoluyla Şebinkarahisar ilçesine götürüldü. İlçe girişinde yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan şehit Birkan Gündüz'ü taşıyan aracın görülmesiyle sinir krizi geçiren şehit ailesi zor anlar yaşadı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Birkan Gündüz'ün cenazesinin Şebinkarahisar Devlet Hastanesi morguna getirilişi sırasında polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Şehit Gündüz'ün cenazesi Çarşamba günü öğle namazına müteakip Merkez Tekışık Camisi'nde kılınacak cenaze namazından sonra Şebinkarahisar Bayhasan köyünde toprağa verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız