SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitlere Hazin Tören

A- A+ PAYLAŞ

 

 
13 asker Diyarbakır'da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.
 
Törene, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel katıldı.Bozdağ, Şahin ve Eker alana gelirken şehit Onbaşı Fahrettin Aksu'nun eşi ile sohbet ettiler, bir yaşında olduğu belirtilen çocuğu ile ilgilendiler.
 
GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Şehitlerin naaşlarının katafalka konulması ile başlayan törende, şehitlerin öz geçmişleri okunurken bazı şehit yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.
 
Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada, önceki günlerde Bingöl ve Diyarbakır arasında kaçırılan 3 kişi için arama çalışmaları başlattıklarını, bu çerçevede Diyarbakır Silvan kırsalında gerçekleştirdikleri operasyonlar çerçevesinde bir grup bölücü teröristle temas sağlandığını kaydetti.
 
Tuğgeneral Karaosmanoğlu, silahlı çatışma sırasında biri jandarma çavuş, ikisi uzman erbaş, diğerleri erbaş ve er olmak üzere toplam 13 personelin şehit olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
 
“Onlar milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü sağlamak uğruna verdiğimiz binlerce şehidimizin saflarına katılmak üzere bugün aramızdan ayrılıyorlar. Bilinmelidir ki bu ayrılış sadece bedenen bir ayrılıştır. Al kanların rengini bayrağa veren, vatan topraklarını kanlarıyla karış karış sulayan bu kahramanlar aramızdan hiç ayrılmadılar, ayrılmayacaklar. Daha düne kadar silah arkadaşlarımız olan bu şehitlerimiz daima Türk milletinin kalbinde yaşayacaklardır. Hatıraları ve ruhları her zaman yanımızda beraber olacaklardır. Saçtıkları nurlu ışık biz silah arkadaşları için yolumuzu aydınlatan rehber olmaya devam edecektir. Bugün uğurladığımız bu şanlı vatan evlatları gibi bizler de seve seve şehit olmaya hazırız. Şu husus asla unutulmamalıdır; Türkiye Cumhuriyeti Devletini zayıf düşürme ve ülke topraklarını bölme düşüncesinde olanlar asla emellerine nail olamayacaklardır. Bu hainlerin takipleri ve etkisiz hale getirilmeleri için her zamankinden daha fazla azimle ve kararlılıkla çalışacağımız çok iyi bilinmelidir.
 
Aziz şehitlerimiz; bugün sizleri ebediyete uğurlarken sizi kaybetmenin vermiş olduğu acı sonsuzdur. Şimdi siz, sizden önceki tüm şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz harcı oldunuz. Uğruna can verdiğiniz emanetin bekçisiyiz. Rahat uyuyunuz.”
Şehitlerin naaşı Diyarbakır Havalimanı'na götürülmek üzere alanda bekletilen ambulanslara konulurken ve araçlar tören alanından ayrılırken başta İçişleri Bakanı Şahin olmak üzere törene katılanlar duygulu anlar yaşadı.
 
Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, bazı bakanlar ve kuvvet komutanları çelenk gönderdi.
 

İşte hain saldırıda şehit olan askerlerin

kimlikleri

1.Uzm.J.I.Kad.Çvş. Gökhan Yıldırım (2006-709)

(Adana/Ceyhan)

2.J.Uzm.Çvş. Mustafa Güney (2009-309)

(Adana/Yüreğir)

3.J.Uzm.Onb. Fahrettin Aksu (2009-586)

(Hatay/Kırıkhan)

4.J.Komd.Çvş. Mehmet Kaz (Gaziantep/Nizip)

5.J.Komd.Çvş. Emrah Eker

(Giresun/Dereli)

6.J.Komd.Çvş. Necmettin Torun

(Samsun/Alaçam)

7.J.Komd.Çvş. Ufuk Başarı (Konya)

8.J.Komd.Çvş

Noyan Aydın (Zonguldak/Ereğli)

9.J.Komd.Onb. Aykut Delimehmetoğlu (Bursa

/İnegöl)

10.J.Komd.Er. Barış Çiçekdağı (Gaziantep)

11.J.Komd.Er.

Vefa Çelik (Ağrı)

12.J.Komd Er. Ethem Okkay

(Şanlıurfa/Payamlı)

13.J.Komd.Er. Gökhan Kaplan

(Tekirdağ/Şarköy)

Saldırıda yaralanan ve Diyarbakır Asker

Hastanesi’nde tedavi altında olan askerlerin isimleri ise

şöyle:

Jandarma Uzman Onbaşı Regaip Özdemir

(Trabzon/Araklı/İstanbul)(Ağır yaralı GATA)

Jandarma Uzman Onbaşı Erdem

Yıldız (Kars/Arpaçay) (Ağır yaralı GATA)

Jandarma Uzman Çavuş Abdulvahap

Turan (Adıyaman)

Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Önder (Afyon)

Jandarma

Uzman Onbaşı Aşkın Özel (Karaman/Burdur)

Jandarma Komando Er Ahmet Eroğlu

(Tokat/İstanbul)

Jandarma Komando Er Faruk Kılıç (Şanlıurfa)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız