SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitlere Hazin Veda

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:20:10
Şehitlere Hazin Veda
A- A+ PAYLAŞ
Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin Geymuşule üst bölgesinde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Bayram Tekin Konya'da, Jandarma Uzman Çavuş Caner Kesimal ise Rize'de toprağa verildi. Şehitlerin cenaze törenlerine binlerce kişi katıldı. Şehit eşi Gülay Tekin, yanına oturup ağlayan annesi Fadime Tekin’e, ''Ağlama anne, güldürme onları'' dedi.
 
KONYA
 
Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin Geymuşule üst bölgesinde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan iki askerden 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Bayram Tekin’in cenazesi memleketi Konya’da düzenlenen törenle toprağa verildi. 1 çocuk annesi 25 yaşındaki Gülay Tekin, şehit eşinin fotoğrafını eline alıp, "Arkasında aslanlar gibi evladı var. Yıkılmayacağım. Ağlayıp, onları güldürmeyeceğim. O çok cesurdu. Vatan sağolsun, aslanlar gibi çarpıştı. Onun aslanlar gibi evladı var. Arkasından o geliyor. Aynı ona benziyor” dedi.
 
4 yıllık uzman çavuş olan ve ilk olarak memleketi Konya’da görev yaptıktan sonra geçen yıl Şırnak’a tayin olan şehit Jandarma Uzman Çavuş Bayram Tekin’in cenazesi bugün Konya Askeri Hastanesi Morgu’ndan alınıp, merkez Karatay İlçesi Mengene Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Ambulanstan alınan Tekin’in cenazesi omuzlarda evin içine alındı. Burada ailesi tabuta sarılarak şehit Tekin’e veda etti. Ardından dua edilip Tekin’in cenazesi tekrar ambulansa alınıp, jandarma eskortu eşliğinde dini ve askeri törenin yapılacağı Mürşit Pınar Camisi’ne getirildi.
 
'ASLANLAR GİBİ ÇARPIŞTI' 
 
Şehitin babası Servet, annesi Fadime, eşi Gülay Tekin, kardeşi Çanakkale’de görev yapan 8 yıllık Uzman Çavuş Ali Tekin ve diğer kardeşleri tabuta sarılıp vedalaştı. Ardından tören alanında kendilerine ayrılan alana geçen ve 1.5 yaşında Altay adında oğlu olan Gülay Tekin, şehit eşinin fotoğrafını eline alıp, onun aslanlar gibi çarpıştığını belirterek, ''Aslanlar gibi oğlu var. Bir damla gözyaşı yok. Güldürmeyeceğim sizi. Arkasında aslanlar gibi evladı var. Yıkılmayacağım. Ağlayıp, onları güldürmeyeceğim. O çok cesurdu. Vatan sağolsun, aslanlar gibi çarpıştı. Onun aslanlar gibi evladı var. Arkasından o geliyor. Aynı ona benziyor'' dedi.
 
'AĞLAMA ANNE, GÜLDÜRME ONLARI'
 
Şehit eşi Gülay Tekin, yanına oturup ağlayan annesi Fadime Tekin’e, ''Ağlama anne, güldürme onları'' dedi. Ardından annesi Fadime ve babası Servet Tekin’in ellerini sıkı sıkı tutup teselli etmeye çalıştı. 
 
'ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK'
 
İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Yaşin, şehit ailesine taziyede bulundu. Bu sırada şehit annesi Fadime Tekin’in elini öpen Albay Yaşin, ''Şehidimiz, daha önce benim görev yaptığım taburda, şehit oldu. Allahın izniyle şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Sakın ola, ağlamayın, onları sevindirmeyin'' dedi. 
 
'OĞLUMDA ASKER OLACAK'
 
Şehit Tekin’in otomobilde bekletilen oğlu Altay Tekin, askeri törenden önce annesi Gülay Tekin’in yanına getirildi. Ağlayan oğlunu bağrına basan Gülay Tekin, ''Oğlum da asker olacak. Arslanlar gibi babası gibi asker olacak'' diye konuştu.
 
Cenaze törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Mehmet Sağlam, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, askeri erkan ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı. 
 
Cenaze namazının ardından şehit Bayram Tekin’in cenazesi top arabasına konduktan sonra askeri bando eşliğinde Garnizon Şehitliği’ne götürüldü. Şehit Tekin’in oğlu Altay Tekin de akrabalarının kucağında cenazenin arkasından mezarlığa kadar götürüldü. 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları eşliğinde şehitliğe getirilen Tekin’in cenazesi, toprağa verildi.
 
RİZE
 
ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ KESİMAL’I ARDEŞEN’DE 7 BİN KİŞİ UĞURLADI
 
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Caner Kesimal’ın (28) cenazesi, dün gece uçakla Trabzon’a, oradan karayoluyla Rize’nin Ardeşen İlçesi’ne getirilerek Kaçkar Bölge Hastanesi morguna konuldu. Bu sabah hastaneden alınan şehidin cenazesi, törenin yapılacağı Ardeşen Merkez Camii’ne getirildi.
 
Törene Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgereneral Hacı Abdullah Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Ak Parti’li Halil Bakırcı ile şehidin babası İrfan, annesi Havva, eşi Azize, kardeşi Cihan Kesimal ile kayınpederi Halil Arslan ve yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Cenaze törenine katılması beklenen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise hava muhalefeti nedeniyle uçağın kalkmaması üzerine Rize’ye gelemedi.
 
ANNESİ VE EŞİ TABUTA SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜ
 
Cenaze namazı öncesi anne Havva ile şehidin eşi Azize Kesimal, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada baygınlık geçiren anne Havva Kesimal’a sağlık görevlileri müdahale etti.
 
Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, eli kanlı teröristleri etkisiz hale getirmek için mücadelelerinin tüm zorluklara rağmen sürdüğünü belirterek, "Bu ülkede bayrak özgür dalgalanıyorsa, insanlarımız özgür olarak yaşıyorsa bunu şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimiz sıkılan kurşunlara bedenlerini ve iman dolu göğüslerini siper ediyor. Teröristler ve destekçileri şunu iyi bilmelidirler ki bu yolda kanımızı dökmeye ve canımızı vermeye her zaman hazırız. Terörle mücadelemiz tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edecek" dedi.
 
KANINI YERDE BIRAKMASINLAR
 
Rize Müftüsü Yusuf Doğan’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlara alınan şehit cenazesi araca konularak defnedilmek üzere Şenyamaç Köyü’ne doğru yola çıkarıldı. Bu sırada şehidin eşi Azize Kesimal, "Hani biz buraya beraber gelecektik? Tek geldin. Seni yakanların ocağını da Allah yaksın. Onların da ocağı böyle ağlasın. İntikamımı alsınlar. Kanını yerde bırakmasınlar. Ben sensiz ne yapacağım? Bir ayağından, bir göğsünden kurşun yedin. O da öyle vurulsun ölsün" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
 
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu da şehit babasının koluna girerek araca kadar eşlik etti.
 
SON MESAJI YÜREK DAĞLADI
 
Bu arada Uzman Çavuş Kesimal’ın sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasına, şehit düşmeden 3 gün önce 'Ölsem ne olur biliyor musun? Annem hariç herkes unutur' yazısını yazdığı ortaya çıktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız