SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitlere Hüzünlü Veda

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye teröre iki günde 6 şehit verdi. Hakkari, Tunceli ve Diyarbakır'daki saldırılarda şehit düşen askerler düzenlenen törenlerle defnedildi.

Tunceli'deki Sarıyayla Karakolu'nda şehit olan karakol komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk'in cenazesi memleketi Kilis'te toprağa verildi.

Şehit için Tekye Camisi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlere binlerce kişi katıldı.

Şehidin babası İsmail, annesi Sultan, eşi Çiçek, oğlu Metehan ve kızı Nehir Özüberk ile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Cami avlusuna sığmayan vatandaşlar, cami ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki geniş alanda saf tutup cenaze namazı kıldı. Şehidin cenazesi camiden meydana götürülürken çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu vatandaşlar büyük bir Türk bayrağı açtı ve terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehit için Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şehit Özüberk'in cenazesi, törenin ardından askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındı ve cenaze aracına konularak şehitliğe götürülüp toprağa verildi.

KAYSERİ'DE ARBEDE ÇIKTI

Tunceli'deki Sarıyayla Jandarma Karakolu'nda şehit olan bir başka asker, Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in cenazesi Kayseri'de düzenlenen törenle toprağa verildi.

Hunat Camisindeki cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları, mülki ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreni öncesi, şehidin babası Mustafa Koçyiğit ve yakınları, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Acılı babanın metanetli tavrı dikkat çekti.

Kortej eşliğinde bir süre top arabasında taşınan Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in naaşı, daha sonra Garnizon Şehitliğine götürüldü.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet ve özel tim polisleri de görev yaptı.

Terör örgütü aleyhine sloganlar atarak şehitliğe doğru yürümek isteyen vatandaşlar ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman arbede yaşandı.

Polis ekipleri, şehitliğe alınmayan vatandaşları engellemekte güçlük çekti. Resmi törenin ardından içeri alınan grup, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Mehmetçiğe uzanan eller kırılsın'' sloganları atarak şehidin mezarı başında dua etti.

BİN ARAÇLIK KONVOYLA FETHİYE'YE GETİRİLDİ

Sarıyayla Jandarma Karakolu'na şehit düşen Adem Şimşek'in cenazesi yaklaşık bin araçlık konvoy eşliğinde Dalaman'dan Fethiye'nin Alaçat Köyü'ne getirildi.

Yol boyunca vatandaşlar tarafından durdurulan konvoy, yaklaşık 2.5 saatte şehit askerin köyüne ulaşabildi.

Şehit askerin köyünden geçen Fethiye-Kaş çevre yolunu ulaşıma kapatan vatandaşlar, terör örgütünü protesto ettiler.

Şehidin cenazesi, izdiham nedeniyle evinin bahçesine güçlükle ulaştırıldı.

Şehidin babası Ramazan, annesi Müzeyyen ve 12 yaşındaki kız kardeşi Türk bayrağına sarılı tabut üzerinde gözyaşı döktü. Ramazan Şimşek, oğlunun fotoğrafını elinden bırakmadı.

KOMANDO BERESİNİ TABUTA BIRAKTI

Sarıyayla'da şehit olan Komando Er Ahmet Eyce'nin cenazesi, Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Ahmet Eyce'nin babasının evinin önündeki ilk törende şehit yakınları ve vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Daha sonra cenaze, konvoy eşliğinde Ulu Cami'ye getirildi.

Şehit Eyce'nin Tunceli'deki asker arkadaşı olduğu ve izne geldiği öğrenilen Ayhan Durmaz da, komando beresini arkadaşının tabutunun üzerine bıraktı.

Şehidin fotoğrafını öpen Durmaz, ''Hani tezkereni alıp gelecektin. Niye erken geldin?'' diyerek gözyaşı döktü.

Cenaze namazına mülki ve askeri erkanın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı. Avluya sığmayan çok sayıda vatandaş, namazı cadde ve ara sokaklarda kıldı.

Şehit Ahmet Eyce'nin cenazesi, Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi.

MANİSA GÖRDES'TE SLOGANLAR YÜKSELDİ

Çukurca'da mayın patlaması sonucu şehit olan piyade er Halil İbrahim Ertaş'ın cenazesi Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Karayakup köyünde toprağa verildi.

Köy camisindeki cenaze törenine Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız