SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitlere Malatya'da Tören

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:59:51
Şehitlere Malatya'da Tören
A- A+ PAYLAŞ

Bingöl Erzurum karayolunda meydana gelen mayın patlamasında şehit olan sekiz polis için tören düzenlendi. 

Görevden dönen Bingöl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekibini taşıyan minibüsün geçişi sırasında, Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkiinde terör örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilmiş patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Gökhan Kuzu (Malatya), Fatih Celayir (İstanbul-Fatih) Cuma Mercimek (Hatay-Reyhanlı), Samet Kırcalı (İzmir), Ümit Yıldırım (Trabzon-Araklı), Murat Toprak (Adıyaman-Kahta), Osman Küçükdillan (Konya-Kadınhanı) ve Şehmus Karakut (Diyarbakır-Lice) için Malatya’da tören düzenlendi.

Malatya Havaalanında düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya milletvekilleri, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da katıldı.

Şehit polislerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından bir konuşma yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, şunları söyledi; “Hain emelleri olan bedbahtlara karşı vatan toprağı dar gelecektir. Şehitlerimiz ve onların önünden giden vatan evlatları şerefleriyle doğdular şerefleriyle yaşadılar şerefleriyle şehit oldular. Bu vatan ilelebet yaşayacak ve yaşatılacaktır. Hainler er ya da geç ellerindeki iğrenç silahları bırakacaklar, bıraktırılacaklar.”

Bakanın konuşmasının ardından şehit cenazeleri sırayla memleketlerine gönderildi.Bu sırada şehit yakınları tabutları bir an olsun yalnız bırakmadı. Şehit polislerin silah arkadaşları da gözyaşlarına boğuldu.

Törende İzmirli şehit Samet Kırcalı'nın eşi Duygu Kırcalı, elinde Türk Bayrağı ile sitem etti. Şehit Polis memuru Samet Kırcalı’nın Özel Harekat Polisi olmak istediği ancak eşinin izin vermemesi nedeniyle çevik kuvvet polisi olduğu öğrenildi. Şehidin eşi Duygu Kırcalı, ‘Ağlamıyorum’ diyerek, eşiyle 12 yıllık bir aşkı olduğunu ve lisede tanıştıklarını söyledi. 1.5 yıldır evli olduklarını ifade eden Duygu Kırcalı, şöyle konuştu: "Bu son olsun. İzmir’de aynı lisede aynı masayı paylaştık. Bakın şu saçlarım bembeyaz oldu. Bir günlük karısı olacağım dedim oldum. Yazın en başköşeye yazın bunu. İzmir’in şehidi var. Özel Harekattan vazgeçirttim, dağlara çıkmasına kıyamadım. Çevik kuvvet canımı yaktı, zırhlı arabaya bindirmediler. İşsiz kaldı, Başbakan’a söyleyin mecbur kaldı polis oldu."

FOTOĞRAFLAR: Levent BARIŞ- Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız