SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitlere Saygı İçin

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:29:09
Şehitlere Saygı İçin
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Dağlıca ve Iğdır’da düzenlenen hain saldırılarda şehit olan asker ve polislere saygı göstermek adına şehrin Türk Bayrakları ile donatılması talebi çerçevesinde dükkan camlarına, otobüslere, aydınlatma direklerine ve şehir genelinde bir çok noktaya bayrak asıldı. 

Vatandaşların da kendi imkanları dahilinde arabalarına, iş yerlerine ve evlerine Türk Bayrağı asması sonucu şehir adeta kırmızı beyaza boyandı.

Şehitlere saygı için bayrak asılması düşüncesi adına Türkiye’nin en uzun caddelerinden olan İnönü Caddesi boydan boya kırmızı beyaz bayraklarla donatılırken, şehrin diğer noktalarında da dükkan camlarına ve iş yerlerine Türk Bayrağı asıldı.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANINDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI..

Bu arada, hain saldırılar nedeniyle çeşitli kurum ve kuruluşlar başsağlığı mesajları yayınladılar.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, artan terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimiz için başsağlığı mesajı yayınlayarak, sağduyu çağrısı yaptı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat açıklamasında; “Bölücü terör örgütü mensuplarınca kalleşçe pusu kurularak gerçekleştirilen saldırılar bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğmuştur. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yapılan bu hain saldırılarda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize ve Polislerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Emniyet Teşkilatlarımıza başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

Başkan Polat, “Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kast eden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan bu saldırılar karşısında milletimizin, birlik ve beraberlik içinde kararlı bir duruş sergileyeceğine inanıyorum” dedi. 

Başkan Polat, “Bölücü terör örgütünün, içerideki ve dışarıdaki destekçileri bilmeli ki Türkiye, şiddet ile çözüm arayanlara misliyle cevabını vermeye kararlıdır, şiddeti bitirene kadar her tür terörle mücadele de geri adım atmayacaktır” dedi.

Başkan Polat, “Şehitlerimizin kanı ve acısı üzerinden çıkar hesapları yapanları ve yaptıranları lânetliyorum. Terör, karşısında bütün siyasi, fikri ve ideolojik farklılıklarımızı bir kenara bırakalım. Canı pahasına mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimize dua edelim. Şehitlerimizin ve gazilerimizin mübarek kanı ve yüreklerimizi dağlayan acılarını kimsenin çıkarlarına alet etmeye hakkı yoktur” dedi.

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANI..

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk de yayınladığı mesajda şöyle dedi:

“Hakkari Dağlıca’da meydana gelen terörist saldırıyı bütün benliğimizle lanetliyoruz. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.

Ülkemiz üzerinde çok kirli ve kanlı bir oyun oynandığı açıktır. Bu tehlikeli oyunun hedefi, bin yıl birlikte kardeş olarak yaşayan insanları birbirine düşman ederek ‘Büyük İsrail Projesi’ni uygulamaya geçirmektir. Biz inanıyoruz ki, aziz milletimiz sahip olduğu tarihi tecrübe, basiret ve feraset ile her zaman olduğu gibi bu karanlık oyunu da yine boşa çıkaracaktır. Ve şu bilinmelidir ki, güvenlik güçlerimizin azmi, cesareti ve milletimizin kararlılığı karşısında hiçbir zaman karanlık emellerine ulaşamayacaklardır.

Millet olarak terör belasına karşı her zamankinden daha dikkatli olmak zorundayız. Ülkemiz içinde nefret tohumları ekerek kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere karşı verilecek en güzel cevap, inancımız doğrultusunda kardeşliğimizi daha da pekiştirmek olacaktır. 

Terör milli bir meseledir. Bu bakımdan en başta siyasiler olmak üzere herkes, bu hassas süreçte üslup ve yaklaşımına her zamankinden daha fazla özen göstermeli, bu hassas dönem kısır siyasi çekişmelerin malzemesi haline getirilmemelidir.

Bu temenni ile bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyoruz. Cenab-ı Allah bu aziz milleti her türlü musibet ve felaketten korusun.”

BBP İL BAŞKANININ AÇIKLAMASI..

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanı Avukat Sema Altuntaş da, asker ve polislere yönelik olarak bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırılara tepki gösterdi. Altuntaş, şu açıklamayı yaptı:

"Hakkari'nin Yüksekova İlçesi kırsalında Dağlıca Tabur Komutanlığında görevli askerlerimize ait iki zırhlı araca yapılan saldırıda şehit olan 16 askerimizin ailelerine ve yakınlarına ,Iğdırda Dilucu sınır kapısında görevli polis memurlarına ait servis minibüsüne yapılan saldırılırda şehit olan 13 polis memurunun ailelerine ve yakınlarına ,Yüce Türk Milletime Allah tan rahmet ve başsağlığı diliyorum.

Son dönemde ülkemizde yaşanan olayları kaygı ve endişe ile takip etmekteyiz.Yaşanan gelişmeler karşısında Türkiye Cumhuriyetinin tüm vatandaşlarının sağduyulu olması ve elini taşın altına koyması,gündemin ve siyasetin alt yazılarını doğru okuması gerektiği kanaatindeyiz.

Çözüm süreci denilen sürecin yapılanması TSK ye karşı yorgun düşen ve zayıflayan PKK terör örgütünün güçlenmesine sebep olan bir süreç olduğu kanaatindeyim.Bugüne kadar siyasi iktidarın hatalı politikaları yüzünden bu ülkenin evlatları hayatlarını kaybetti,bu ülkenin anneleri ağladı.Yanlış politikalar yürüten siyasilerin çocukları yataklarında uyurken,bizim evlatlarımız şehit düştü,doğusundan batısına ocaklarımıza ateş düştü.

Siyasi partiler iktidar kaygılarından ve koltuk sevdalarından vazgeçip ülkenin sorumluluğunu taşımayı öğrenmelidir.Siyasi iktidar 305 trilyon seçim yardımı almak yerine ,tek başına iktidar olmak için,başkanlık sistemini getirmek için çabalayacağına daha sağlam zırhlı araçlara yatırım yapıp ,bugün bu saldırıların önüne geçecek güvenlik önlemlerini almalıdır.

A yada B partili olmayı gözetmeden tüm milletimizi birlik ve dirayet içinde olmaya davet ediyoruz.Bu ülkeyi bölmek isteyen iç ve dış mihraklar tarih boyunca amaçlarına ulaşamadıkları gibi bugünde amaçlarına ulaşamayacaktır.

Zira Türkiye Cumhuriyetinin her taşında her parça toprağında ülkenin üzerinde kötü emel ve tasarrufları olanları bekleyen 81 milyon yürek olacağını bilsinler.

Türkiye Cumhuriyetinin üzerinde menfi emelleri olanlar şunu da bilsin ki silahlarımız,cesaretimiz,inancımızla biz burdayız.

Cenabı Allah milletimize zeval vermesin,Rabbim halkımı korusun,bilsinler ki bu milletin vatan uğruna ALLAH diye ölen evlatları bitmez,kadınıyla erkeğiyle biz bu ülkenin her taşının bekçisi olacağız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız