SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitlere Veda...

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:52:58
Şehitlere Veda...
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 4 pilot için görev yerleri olan Malatya 7.Ana Jet Üs Komutanlığı’nda askeri uğurlama töreni düzenlendi.

Malatya'nın Akçadağ İlçesi İkinciler Mahallesi'nde (köyünde) iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer  ve Hava Pilot Üsteğmen Yasin Atalay, Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya, Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci için tören düzenlendi. Törene; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar,  Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk,  Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Millevekili Öznur Çalık, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, askeri ve mülki erkan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Cenaze araçlarıyla tören alanına getirilen şehitlerin naaşı askerlerin omuzlarında alandaki katafalklara konuldu. Şehitlerin yakınları bu sırada bulundukları yerlerden ayrılarak Türk Bayrağı'na sarılı tabutlara doğru yöneldiler. Acılı aileler, şehitlerin tabutlarına sarılırken, uzun süre gözyaşları döktü.

Törende konuşan 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Aydemir Taşçı, "Şuanda 'Kahramanlık Üssü'nde' bulunuyorsunuz. Üssümüz bu kahramanlık paresini, Kıbrıs Barış Harekatı'nda iç güvenlik harekatında yapmış olduğu başarılı görevler nedeniyle almıştır. Kahramanlık, ruhun bedene galip gelmesidir. Huzurunuzdaki şehitler, bu uğurda gerçek savaşta yapmaları gerekenlerin provasını yaparken şehitlik şerbetini içmiştir. Sizler gibi birer kahraman olabilmek için emanetiniz olan bayrağı daima göklerde dalgalandıracağız. Emanetiniz emanetimizdir" dedi.

Malatya Müftüsü Ümit Çimen'in dua okumasının ardından şehit pilotların cenazesi, askeri uçakla memleketlerine gönderildi.
Şehitlerden Sezer'in cenazesinin Eskişehir'e, Özbahçeci'nin naaşının Konya'ya, Atalay'ın cenazesinin İstanbul'a ve Özkaya'nın naaşı İzmir'e gönderildi.

Binbaşı Sezer'in Özgeçmişi
Hava Pilot Kurmay Binbaşı Salih Sezer, 1977 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi.
Hava Harp Okulundan 1999 yılında mezun olan Sezer, 2. Ana Jet Üs Komutanlığında 1999-2001 yıllarında uçuş eğitimini tamamladıktan sonra 3. Ana Jet Üs 131. Jet Filo Komutanlığında göreve başladı.
Çeşitli görevlerde bulunduktan sonra Malatya'daki 7. Ana Jet Üs Harekat Komutanlığına geçen yıl atanan Sezer, burada harekat ve uçuş eğitim kısım amiri olarak görev yaptı. Sezer, evli ve 2 çocuk babası.

Üsteğmen Özkaya'nın Özgeçmişi
Hava Pilot Üsteğmen Osman Onur Özkaya, 1983 yılında Ankara'da dünyaya geldi.
Hava Harp Okulundan 2006 yılında mezun olan Özkaya, 2. Ana Jet Üs Komutanlığında 2006-2008 yıllarında uçuş eğitimini tamamladıktan sonra 7'nci Ana Jet Üs 172. Jet Filo Komutanlığında göreve başladı.
7'nci Ana Jet Üs 173. Jet Keşif Filo Komutanlığına 2009 yılında kol uçucusu olarak atanan Özkaya, evli ve bir çocuk babası.

Üsteğmen Özbahçeci'nin Özgeçmişi
Hava Pilot Üsteğmen Zeynel Özgür Özbahçeci, 1986 yılında İzmir'de dünyaya geldi.
Hava Harp Okulundan 2008 yılında mezun olan Özbahçeci, 2008-2010 yıllarında 2. Ana Jet Üs Komutanlığında uçuş eğitimini tamamladıktan sonra 1. Ana Jet Üs 112. Jet Filo Komutanlığı emrine atandı.
7. Ana Jet Üs 173. Jet Keşif Filo Komutanlığına 2011 yılında kol uçucusu olarak atanan ve burada çeşitli görevlerde bulunan Özbahçeci, evli ve bir çocuk babası.

Üsteğmen Atalay'ın Özgeçmişi
Hava Pilot Üsteğmen Yasin Atalay, 1989 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.
Hava Harp Okulundan 2009 yılında mezun olan Atalay, 2. Ana Jet Üs Komutanlığında 2009-2010 yıllarında uçuş eğitimini tamamladıktan sonra 1. Ana Jet Üs 112. Jet Filo Komutanlığında göreve başladı.
1. Ana Jet Üs Komutanlığı 113. Jet Keşif Filo Komutanlığında 2011-2014 yıllarında kol uçucusu olarak görev yapan Atalay, geçen yıl 7. Ana Jet Üs Komutanlığı 173. Jet Keşif Filo Komutanlığına kol uçucusu olarak atandı. Atalay, Neslihan Atalay ile evli.

Fotoğraflar : Levent Barış - Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız