SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehitleri Unutmamalıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:00:05
A- A+ PAYLAŞ

AKP  Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Biz her zaman söylüyoruz, şehitlerimizi senede bir güne sığdırmak, onlara yapılan en büyük haksızlıktır, en büyük insafsızlıktır" dedi. 
 
Malatya Milletvekili Mustafa Şahin beraberinde AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve partililerle birlikte Önce Vatan Derneği'ni ziyaret ederek, burada şehit yakını ve gazilerle görüştü.  Ziyarette konuşan Şehit Babası Ahmet Keskinkılıç, ziyaret için teşekkür ederek, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ben bir şehit babasıyım. Çanakkale'yi gezdim. Çanakkale'de buram buram kan kokuyor. 20 yaşına gelmiş Türk gencinin mutlaka Çanakkale'yi gezmesini ve bu ülkenin ne günlerden ne günlere kaldığını, bu ülkenin bizlere nasıl emanet edildiğini bilmelerini istiyorum" dedi. 
 
Şahin, "Şuanda şehitler kervanına dahil edilen Afganistan'da hayatlarını kaybeden askerlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Elbette ölen insan bizim için kayıptır. Bir insanın ölmesi, bütün insanlığın ölmesi gibidir. Peygamber efendimizin bu konuda söylemiş olduğu çok net sözleri var. Elbette bizim amacımız insanı yaşatmak. İnsanı yaşatırsak, devlet yaşamış olur. Bizim amacımız her hangi bir terör olayına bulaşmış insanları yok edip, bir çatışma ortamına girmek değildir. Ancak, nefsi müdafaa noktasında, vatan toprağını koruma noktasında hayatlarını feda eden şehitlerimizi unutmamalıyız. 97 yıl önce Çanakkale'de yılmaz bir direnç gösteren, onurlu bir mücadele veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Elbetteki onların bize miras olarak bırakmış olduğu bu ecdat yadigarı vatanımızı da korumak bizim görevimiz. En ufak bir çakıl taşının bile heba olmaması kaydı ile bugün terörle mücadele noktasında hayatlarını kaybeden bütün şehitlerimize yine Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum. Gazilerimize ise Allah'tan hayırlı sağlıklı ömürler niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
Şahin şöyle konuştu:
 
"Bizim iktidar olarak yaptığımız çalışmalar tamamen insan odaklı. Bu konuda insanlarımızın dertleri sıkıntıları neyse, biz milletvekilleri olarak, il teşkilatımız olarak, bakanlarımız, başbakanımız bu ülke sevdalısı olan her insanımızın bütün amaçları insanlarımızın memnuniyetleri, insanlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesi, sorunlarının bir bir neşter vurularak çözüme kavuşturulması noktasında gayretler göstermek. Biz seçim döneminden seçim dönemine alanlara inan insanlar değiliz. Biz her zaman söylüyoruz, şehitlerimizi senede bir güne sığdırmak, onlara yapılan en büyük haksızlıktır, en büyük insafsızlıktır. Biz günün her vaktinde, namazlarımızda, niyazlarımız da onlara dualar gönderiyoruz. Bize bıraktıkları mirasa biz en iyi şekil de korumaya gayret göstereceğiz." Şahin, şehit yakını ve gazilerle bir süre görüşerek onların sorun ve taleplerini dinledi.
 
MÜFTÜNÜN ZİYARETİ..

Bu arada Müftü Hacı Yusuf Gül, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi'ni ziyaret etti. 
 
Şehitler Haftası nedeniyle Yeni Camii'nde Müftülük tarafından okutulan Mevlid-i Şerif'ten sonra Müftü Hacı Yusuf Gül ve beraberindeki Müftü Yardımcıları, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin'i ziyaret etti. Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, ziyaret için teşekkür ederek, şehit ve yakınlarının hiç bir zaman unutulmaması gerektiğini söyledi. Müftü Hacı Yusuf Gül, "18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle her yıl olduğu gibi biz de çeşitli programlar düzenliyoruz. Bu yılda Yeni Cami'de, şehitlerimiz adına Mevlid-i Şerif programını tanzim ettik. Bu vesileyle bütün aziz şehitlerimizi. rahmetle, minnetle, şükranla yad ediyorum. Bugün eğer şu anda ezanlar rahat bir şekil de okunabiliyorsa, biz camilerimizde ibadetlerimizi huzur içerisinde yapabiliyorsak, gerçekten onlara çok şey borçluyuz. Bu nedenle onların ruhunu şad etmek ve bir nebzede olsa onlara karşı borcumuzu ödeyebilmek için onları yad ediyor, onları rahmetle, minnetle, şükranla anıyor ve onlara Fatihalar, dualar gönderiyoruz" ifadelerini kullandı. Bu arada, Müftülük tarafından 18 Mart Çanakkale zaferi nedeniyle Yeni Camii'nde okutulan Mevlid-i Şerif programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız