SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehitlerimiz Siyasi Partilerden Bağımsızdır"

0
Güncellendi - 2018-07-01 01:21:35
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP il başkanlarının şehit cenazelerine alınmaması yönünde valilere talimat verdiğini açıklamasının ardından CHP il teşkilatlarının tepkileri sürüyor. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz,  düzenlediği basın toplantısında Bakan Soylu’nun açıklamalarının ülkenin ihtiyacı olan huzuru tesis edici yaklaşımdan uzak olduğunu söyledi.

Şehit cenazeleri üzerinde ayrım yapmanın ülkeye fayda getirmeyeceğini, milletin bölünmek istediğini savunan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Bakan Soylu’nun açıklamalarını ‘sorumsuzluk’ olarak nitelendirdi.  Kiraz, şöyle konuştu:

“Bakanın bu ifadesi  sorumsuz ve tutarsız bir davranıştır. Bunu asla kabul etmemiz mümkün değil. Şehitlerimizin arasına daha önce önemli ayırımlar yapıldı, bunu hepimiz biliyoruz. Şimdi şehit cenazeleri üzerinden millet bölünmek isteniyor, Bu ülkede yaşayan insanlar ve halkı olarak buna da asla geçit vermememiz gerekiyor. Şehit cenazeleri üzerinden bir ayırım yapmak bu ülkeye bir şey kazandırmaz, bu ülkeye de birçok şeyi de kaybettirir diye düşünüyoruz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partili olan birçok ailenin çocuğunun şehit olduğunu görüyoruz, Aynı zamanda Milliyetçi Halk Partisine, AK Parti’ye, SP’ye, İyi Parti’ye mensup olup, şehit olan birçok kişi var. Dolayısıyla bunlar üzerinden bir ayırım yapmak yanlıştır.”

“Şehitlerimiz siyasi partilerden bağımsızdır”

Seçimlerin ardından ülkenin birleştirici, bütünleştirici, huzuru tesis edici açıklamalara ihtiyacı varken, böylesine bir açıklamanın önümüzdeki dönemlerde sıkıntılar doğuracağını söyleyen Kiraz, “Bir seçimi geride bıraktık ve Cumhuriyet Halk Partisi şuan Ana Muhalefet partisidir ve Ana Muhalefet Partisinin de protokoldeki yeri de bellidir. Ak Parti Genel Başkanının bu açıklamaların neresinde olduğunu da henüz bilemiyoruz. Bununla ilgili olarak da bir açıklama bekliyoruz. Bu bir bakanın bireysel bir çıkışı mıdır, yoksa AK Partinin bir bütün halinde görüşünü yansıtan bir anlayışı mıdır, bunu da biran önce bizler öğrenmek istiyoruz. Çünkü şunu biliyoruz ki, siyasi partilerin şehitleri olmaz. Şehitler milletlerimizin şehitleridir, şehitlerimiz siyasi partilerden tamamen bağımsızdırlar. Daha yeni tamamlanan seçimlerde toplumda gerilimin yok edilmesi, sükunetin sağlanması, huzur ortamının tesis edilmesi gerekirken, yapılan bu açıklama eğer bireysel değilse, önümüzdeki dönemlerde sıkıntılar doğuracağını şuan ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.

“CHP olarak en büyük temennimiz şehit haberleriyle karşılaşmamak” diyen CHP İl Başkanı Enver Kiraz, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Bizim temennimiz şudur, terörün kökünden kazınması ve bir daha şehit haberleriyle karşılaşmamamız en büyük temennimizdir. Terörün kökünden kazınması noktasında CHP, her durumda taşın altına elini koymaya hazırdır. Terörün kökünden kazılması noktasında CHP’nin her türlü desteği vereceğini, her türlü katkıyı sunacağını, her türlü zeminde ifade etmiştir. Çözüm sürecinden bugüne kadar, bu ifadelerini sürdürmüştür ve her platformda CHP, şunu net bir şekilde ifade etmiştir: ‘Terör nereden gelirse gelsin, bir insanlık suçudur ve lanetlenmelidir’, denilmiştir ve terörü her şekilde lanetlemiştir. Dolayısıyla ancak, şehit cenazeleri olması durumunda da hiç kimse bizi şehit cenazelerine gitmekten alıkoyamaz. Söz konusu protokol ise zaten biz bugüne kadar protokolde yer almak için gitmedik. Bugünden sonra da protokolde yer almak için şehit cenazesine gitmeyeceğiz. Hiç kimseden şehit cenazesine gitmek için izin almayız. Ne valisinden, ne bakanından, bir başkasında izin alırız. Biz şehit cenazelerine giderken sadece o şehitlik mertebesine duyduğumuz saygıdan dolayı oraya gidiyoruz. Ve o ailelerin acılarını paylaşmak için oraya gidiyoruz. Vicdani ve insani görevimizi aslında yerine getiriyoruz. Dolayısıyla bizim orada protokolde durmak gibi bir derdimiz olmadı, bundan sonra da olmayacak. Bütün şehit cenazelerine de örgütümüz, milletvekillerimiz ile birlikte gideceğiz, ailelerin acılarını paylaşacağız, şehitlerimizi de rahmetle anacağız.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Malatyali (5 yıl önce)
    Değerli dostlar olaylara bir tarafsız bakabilsek devlet bu işi barış ve görüşme yoluyla cozebilirmiyim diye Oslo'da görüşmeler yapıldı İmralı ve kandile heyetler gönderildi hendekler kazıldı Habur ve Dolmabahçe yaşandı hükümet acaba terörü bitirimiyim diye bunları iyi niyetli yaptı ama olmadı şimdi biz hükümet teröre destek verdi diyebilirmiyiz tabiki hayır şimdi bizi bir arada tutan ortak değerlerimizi ayrıştırıcı unsur olarak kullanmayalım din vatan bayrak şehitlik v.b değerler hepimizin ortak değerleridir bunları siyasi malzeme olmaktan kurtarsak iyi olur diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öcal (5 yıl önce)
    Terörün temsilcilerini her evden bir oy hdp 'ye diyip meclise sok sonra destekcin hdp'nin itleri gencecik fidanlara kiysin sende timsah gözyaşi dökmeme izin vermiyolar şehit cenazelerinde diye yüzsüzlük yap.
    0
    0
    Yanıtla
  • Size mi kaldı vatan vah vah
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI 44 (5 yıl önce)
    SENİN CUMHURBAŞKANI ADAYIN TERÖRİSTİ GİDER CEZAEVİNDE ZİYARET EDER PARTİN DE HDP DENİLEN TERÖRİST PARTİİSİNİN MİLLETVEKİLİ ÇIKARMASINA DESTEK VERİRSE SÜLEYMAN SOYLU BAKANIMIZDA DOĞAL OLARAK BUNU DEMEKTE SON DERECE HAKLIDIR. CHP ÖNCE KİMİNLE KOL KOLA ONU Bİ SORGULAMALIDIR. ONDAN SONRA KALKIP ŞEHİT CENAZELERİNE NEDEN KABUL EDİLMİYORUZA CEVAP BULACAKTIR
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (5 yıl önce)
    AKP'nin tek sıkıntısı HDP'yi baraj altında tutmak ve kazanacağı vekilleri AKP hanesine yazmaktı.Bu olmayınca CHP üzerinden saldırıya geçtiler.Erdoğan'ın bu konudaki açıklamalarını unutmayın.Bu arada HDP'ye oy veren diğer partileride dikkate alın.
    0
    0
    Yanıtla
  • mesele vatan meselesi milletvekili değil.tabii chp lilerin vatan gibi bir derdi yok senden de anlaşıldığı gibi.erdoğan gitsin ülke batarsa batsın öylemi.hdp ye diğer partiler diyince MHP de dahil mi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne içiyorsun birader sen bende istiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    HDP'yi barajı geçirirsen gayet normal bir tepki olur ben içişleri bakanının haklı olduğunu düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Cumhur ittifakının m. vekili ve başkan tercihleri arasındaki farkı incelemenizi tavsiye ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akapartinin oylarının MHP adaylarına gittiği çok belli siz önce batıda CHP'nin kalesi konumunda olan yerlerde HDP'ye çıkan oyları açıklayın bir oy muharrem inceye bir oy HDP'ye verildiği çıkan oy pusulalarından belli.Süleyman Soylu çok geç kalınmış bir açıklama yaptı duygulara tercüman oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkeyi düşünen sizsiniz öylemi İbo ile Barzani yi karşılayan ince miydi. Tüm fabrikaları özelleştiren Süleyman Demirel mi ne içiyorsunuz alkol diycem bu kadar etki etmez anlamadım
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (5 yıl önce)
    Bay Kiraz “Şehitlerimiz Siyasi Partilerden Bağımsızdır” demiş. Ama şehit edenler siyasi partisiyle bağımlıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Hem kaş yapın hem göz çıkartın destek veripte barajın geçmesini sağlayın hdp yi meclise taşıyın ondan sonra şehitlerimiz siyasi partilerinden bağımsızdır bir dürüst olun artı enver bey yaşın genç bu tür konuşmalar sana yakışmıyor genel başkanın gibi sallama bu millet herşeyin farkında kimin ne yaptığını bu millet senden daha iyi gözlemliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (5 yıl önce)
    Başkanlıkta RTE ye vekillikte HDP ye oy atan kesim var herşeyi CHP den bilmeyin beyler tamam CHP bugün amerikanci ve sorosçu kesimin elinde yönetilir bu bir gerçek fakat ak parti içindeki Mehmet Metiner Galip Ensarioğlu Orhan Miroğlu bu ve buna benzer PKK yandaşlarını nereye koyuyoruz acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (5 yıl önce)
    Bu mu açıklama?ya reel ya sayısal(oy meselesi)gerçekler nasıl açıklanır.chp kılıklı hdp sevicileri hadi oradan...
    0
    0
    Yanıtla
  • PLRMZ (5 yıl önce)
    Sizde mesafe Koyun , arka bahçenizde gizli gizli buluşmayın..
    0
    0
    Yanıtla