SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehitlerimiz Yol Göstericilerimiz"

0
Güncellendi - 2016-04-15 17:58:55
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, terör örgütlerine yönelik sürdürülen operasyonlarda canını feda eden şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve İlahiler okundu.

Başkan Hacı Uğur Polat, Muhtarlar, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleriyle Şehitlik ziyareti yaparak karanfil bıraktı, dua etti. Ziyaret sonrası Şehir Mezarlığı Camiinde Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve İlahiler okundu ve cuma namazı sonrası camide çıkan cemaate mevlit şekeri ikram edildi.

Etkinliğe Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Vakfı, Muhtarlar Derneği, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLİKTE DUYGUSAL ANLAR

Mevlid-i Şerif’ten önce Garnizon ve Polis Şehitliğine gerçekleşen ziyarette duygusal anlar yaşandı. Şehitlikte ziyaretinde İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, şehit yakınlarıyla sohbet ederek,  başsağlığı dileklerini iletti. Şehit mezarlarına gül bırakılarak, dua edildi.

ŞEHİT BABASI GÜLER, “ACILAR PAYLAŞILDIKÇA AZALIR”

Şehitlik ziyareti esnasında geçtiğimiz aylarda terör örgütlerine yönelik operasyonda şehitlik mertebesine ulaşan Muhammed Güler’in babası Gazi Güler dirayetli bir duruş sergileyerek “Kaza geçirdim, koltuk değneğiyle buraya geliyorum, gelmezsem yapamıyorum, Muhammed’imi görmeye geliyorum. En büyük sabrı Cenabı Allah veriyor, sonra Başkanım ve sizler veriyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. Acılar paylaşıldıkça azalır. Valimiz, Başkanımız bizi hiç bırakmadılar. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Allah iç ve dış düşmanlardan hepimizi korusun” diye konuşması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Düzenlenen programdan ötürü teşekkürlerini sunan bir şehit yakını ise “Hacı Uğur Polat’tan Allah razı olsun, kendisi hep bizim yanımızda, teşekkür ediyoruz” dedi.

BAŞKAN POLAT, “ŞEHİTLERİMİZ YOL GÖSTERİCİLERİMİZDİR”

Şehitlik ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, şehitleri anmak için düzenlenen programa katılım gösterenlere teşekkür ederek yaptığı konuşmada, “Mübarek Cuma gününde şehitliğimizi ziyaret ederek, tüm şehitlerimiz için dua ettik. Şehitler bizim yol göstericilerimiz, yolumuzu aydınlatanlardır. Türk bayrağına rengini şehitlerimiz vermiştir. Ülkemiz son dönemlerde çok önemli günlerden geçmektedir. Bu zor günlerde toplumun tüm kesimlerinin ele ele verip kenetlenmesi lazım, bizde bu düşünceden yola çıkarak, hep birlikte bir olarak, şehitlerimizin feyizlerinden istifade etmek istedik. Rabbim tüm şehitlerimizin şahadetlerini kabul etsin. Bizi de onların yollarından yürüyenlerden eylesin. Bu vatanın bir karış toprağı dahi feda edilmeyecektir. Şanlı bayrağımızda ülkemizin dört bir tarafında dalgalanmaya devam edecektir. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyüktür. Vatanın ve milletin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.

Şehitlerimiz için yapılan duanın ardından Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Başkan Yardımcıları tarafından vatandaşlara gül kolonyası ve şeker ikramında bulunuldu.

Bülten

d94ee417-432b-408e-b1e1-e3ce489ff25d

d57f1d8e-78e4-486c-a1b5-2efe7a9498c8

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız