SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehitlerimizin Kanını Bunlarda Bırakmayacağız"

0
Güncellendi - 2017-06-08 04:37:34
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AKP Malatya İl Teşkilatı olarak Malatya’daki Darbe Girişimi (Kalkışma) Davasına müdahil olduklarını ifade ederek, “Hem şahsımız hem de partimiz adına bu davanın takipçisi olacağız. İnşallah en kısa sürede de bu dava sonuçlanacak ve bunlar en ağır şekilde cezalandırılacak. Şehitlerimizin kanları yerde kalmamış olacak” dedi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Yakınca Spor Salonu’nda görülen üçüncü duruşmayı takip eden Kahtalı, “15 Temmuz’da yaşamış olduğu hain darbe girişimiyle ilgili Malatya’mızda da 2’nci Ordu’nun bulunması hasebiyle ve 7’nci Ana Jet Üssü’nün bulunmasıyla beraber burada bu kalkışmaya destek veren komutanlar, askerler vardı. Bizde, Malatya’mızda yaşanan ve Türkiye’mizde yaşanan olayları bire bir yerinde görelim, bunları izleyelim istedik” diye konuştu.

Davayla ilgili değerlendirmede bulunan Kahtalı, şunları söyledi:

“Hakimlerimizin, savcılarımızın, avukatlarımızın kontrolü altında hukukun, adaletin yerini bulmasıyla ilgili yapılan bu yargılamada hain darbe girişiminde bulunan kişilerin birbirleriyle ilgili ifadelerindeki çelişkileri gördük. Bunlar yapmış oldukları açıklamalarla daha çok bu işin yapıldığını tamamen kabullerini gördük ancak bunun hangi ellerle yapıldığını, kimler tarafından yapıldığını, binbaşı mı söylemiş, albay mı söylemiş, ordu komutanı mı emir vermiş, bunlar kendi aralarındaki kendi yapmış oldukları işten birileri ‘nasıl daha az ceza alırız’ veya da kurtulabilirizin gayreti içerisindeler. Ama inşallah adaletimiz gerçekten samimi bir şekilde yerini bulacak ve bu ülkede 249 tane kardeşimizin, bu toprakları vatan bilen insanlarımızın kanlarını bu topraklar için akıtmış oldukları, o şehitlerimizin bir damla kanını dahi bunlara bırakmayacağız.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız