SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehitlikte Anma Töreni

A- A+ PAYLAŞ

Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından şehitlik anıtında bir anma programı düzenlendi.

Anma programına Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Azcan'ın yanı sıra Malatya Emniyet Müdürlüğü teşkilatı mensupları, gazi ve şehit yakınları katıldı.

Törende ilk olarak Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Azcan, Emniyet Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği Adına Türkan Kahya ile Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Terkin şehitlik anıtına çelenk sunumunda bulundu.

Çelenk sunumunun ardından şehitler için 3 el saygı atışı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, şehit anıt defterini imzaladı. Kahya, anıt şeref deferini imzalamasının ardından yaptığı konuşmada, "Vatanın birlik ve bütünlüğü, halkımızın güven ve huzuru için gözünü kırpmadan canını feda eden kahraman şehitlerimiz, teşkilatımızın kuruluşunun 165. yılında sizleri rahmet ve şükranla anıyoruz. Hatıralarınız sonsuza kadar yaşayacaktır, yaşatacağız. Bugün uğruna hayatınızı feda ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin her köşesinde milletçe sizlere karşı hiç bitmeyecek minnet ve şükran duygularıyla huzurlarınızdayız. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere sizleri saygı ve rahmetle anıyoruz. Ülkemizin bütünlüğünü muhafaza etmek, korumak ve kollamak kolay değildir. Bir bedeli vardır. Ben dahil bütün arkadaşlarımız bu bedelin birer adayıdır. Bazı arkadaşlarımız bu bedeli erken ödemişlerdir. Bizim ortak arzumuza onlar erken ulaşmışlardır. Ne mutlu onlara, onların cefakar ve fedakar ailelerine. Sizler ölmediniz ve ölmeyeceksiniz. Aziz hatıralarınız sonsuza kadar milletimizin kalbinde var olacak ve her daim saygı, minnet ve şükranla anılacaktır. Yüce şehitlerimiz rahat uyuyun. Aramızdan ayrılırken bizlere emanet ettiğiniz bayrağımız ve onun dalgalandığı her karış vatan toprağımız bizden sonra geleceklere sizin taşıdığınız duygularla teslim edeceğiz. Ulu Önderimizin emaneti olan laik Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Geride bıraktığınız bizim için kutsal bir emanettir. Emanetleriniz layık olduğu şekilde korunmakta ve korunmaya devam edilecektir. Geride bıraktığınız yakınlarınıza devletin şefkatli eli uzanıyor ve uzanmaya devam edecektir. Gözünüz arkada kalmasın, ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun" dedi.
Kahya'nın konuşmasının ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Polis Şehitliği ziyaret edildi. Şehit Polis Cemil Ökke'nin oğlu İbrahim Ökke, bir an babasının mezarının başından ayrılmadı. 2005 yılında hiç görmediği babasını kaybeden 5 yaşındaki İbrahim, elindeki karanfilleri babasının mezarına bıraktı.

ÇALIK’IN MESAJI

Bu arada AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 165.Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çalık mesajında şunları belirtti:

“10 Nisan 1845’ten bugüne Milletimizin huzur ve mutluluğunun sağlanmasını kendilerine başlıca ilke edinen, görev bilinciyle değil halka hizmet aşkıyla gece gündüz demeden görev yapan Kahraman Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 165. Yıl Dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Polis Teşkilatımız kendisini sürekli geliştirerek, çağın gereksinimlerine uygun biçimde kendini yenilemiş ve bugün çağdaş, uluslararası alanda saygı duyulan bir teşkilat halini almıştır. Asya ile Avrupa arasında bir köprü vazifesi gören ülkemizin karşılaştığı başta terör olmak üzere yasa dışı pek çok sorunla mücadelede, tecrübeli idarecileri ve teşkilatıyla sayısız başarılara imza atmıştır, atmaktadır.

Çağın teknolojilerine uyum sağlayan yenilikçi vizyonuyla daima daha iyi hizmet verebilmenin gayreti içerisinde olan, canımızı, malımızı ve sevdiklerimizi emanet ettiğimiz, huzur ve güvenliğimizin savunucusu Türk Polisi’nin kuruluşunun 165’inci Yıl Dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Bu vesileyle görevi başında şehit olan Polislerimizi bir kez daha minnetle anıyor, suçluların amansız takipçisi, halkımızın dostu Polislerimize en derin saygılarımı sunuyorum.”

ÖLMEZTOPRAK'IN MESAJI
AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak da yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Toplumsal barışımız, huzur ve güvenimizin teminatı devletimize ve vatandaşlarımıza karşı hizmetlerini, üstün görev anlayışıyla sürdüren polis teşkilatımız kuruluşundan günümüze kadar sürekli gelişerek çağın bilim ve teknolojisine uygun, en üst seviyede eğitim almış, yüksek disiplin anlayışına sahip personeli, modern araç ve gereçleriyle ülkemizin gururumuz olan kuruluşlarımızdandır.

Güvenlik hizmetlerinin toplumun katılımıyla, etkin, hızlı ve başarılı biçimde yürütülebilmesi, her şeyden önce halkla iletişimin geliştirilmesi, halkın desteğinin ve güveninin sürekli kılınabilmesi ile olanaklıdır. Araç-gereç, bilgi ve teknoloji kullanımı bakımından çağdaş imkânlara sahip hale gelen Polis Teşkilatımız, bir yandan caydırıcılığıyla suç işlenmesini önleyip asayişi temin ederken, diğer yandan işlenen suçların sanıklarını gelişmiş yöntemlerle kısa sürede yakalayabilme yeteneğine kavuşmuştur.Türk Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıldönümünü kutluyor, vatan ve görev uğruna canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimiz ve emeklilerimize de sağlık ve esenlikler diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız